Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αδιευκρίνιστα ακόμα τα κίνητρα του δράστη

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Αδιευκρίνιστα ακόμα τα κίνητρα του δράστη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2017, 12:27
ΚΟΣΜΟΣ

Βετεράνος της Αμερικανικής Εθνοφρουράς ήταν ο δράστης της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ στη Φλόριντα, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και οκτώ τραυματίστηκαν.

Ο Εστεμπάν Σαντιάγο, 26 ετών, που συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό και ανακρίνεται κατάγεται από την Αλάσκα, υπηρέτησε στο Ιράκ με την Εθνική Φρουρά και απομακρύνθηκε όμως από τα καθήκοντα του τον περασμένο χρόνο, καθώς η απόδοση του χαρακτηρίστηκε ανεπαρκής.

Ο Τζορτζ Πίρο, επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι είπε ότι οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.

Τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Σαντιάγο πήγε σε τουαλέτα για να γεμίσει το όπλο του και όταν βγήκε άρχισε να πυροβολεί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι σταμάτησε μόνο όταν του τέλειωσαν οι σφαίρες, οπότε και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Τα όπλα επιτρέπονται στα αεροπλάνα στις ΗΠΑ και είναι κάτι συνηθισμένο, με την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοί τους να κρατούν κλειδωμένα σε μια σκληρή θήκη και τα περνούν από τον έλεγχο των αποσκευών. Οι σφαίρες απαγορεύεται να μεταφέρονται στις αποσκευές χειρός, όμως επιτρέπονται στις βαλίτσες οι οποίες περνούν από έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back