Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

H Χίλαρι Κλίντον ζητά εξηγήσεις από το FBI

Εικόνα του άρθρου H Χίλαρι Κλίντον ζητά εξηγήσεις από το FBI
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2016, 18:18
ΚΟΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε η Χίλαρι Κλίντον, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι το FBI ανοίγει και πάλι τη γνωστή υπόθεση των email. Η υποψήφια των Δημοκρατικών το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) να εξηγήσει γιατί άρχισε ξανά έρευνα για την υπόθεση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία το ταχύτερο δυνατόν.

«Ο αμερικανικός λαός δικαιούται να λάβει γνώση για όλα τα στοιχεία αμέσως. Ο ίδιος ο διευθυντής του FBI δηλώνει ότι δεν γνωρίζει εάν τα email που αναφέρονται στην επιστολή του είναι σημαντικά ή όχι. Δεν γνωρίζουμε τα δεδομένα και για αυτό καλούμε το FBI να δημοσιοποιήσει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει», υπογράμμισε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η Χίλαρι Κλίντον από το καλοκαίρι έχει απολογηθεί για την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω προσωπικού διακομιστή, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε ότι με επιστολή του προς μέλη του Κογκρέσου ο διευθυντής του FBI ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν κι άλλα email, που σχετίζονται με την υπόθεση. Αναφέρει ότι θα εξεταστεί εάν περιλαμβάνουν απόρρητες πληροφορίες και τονίζει πως δεν γνωρίζει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την απόφαση των ομοσπονδιακών αρχών, εκτιμώντας ότι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, θα οφεληθεί από τις νέες αποκαλύψεις.

Τα νέα email εντοπίστηκαν σε υπολογιστή του πρώην βουλευτή, Άντονι Ουάινερ, που κατηγορείται για αποστολή άσεμνων μηνυμάτων σε 15χρονη.

Ο Ουάινερ είναι πρώην σύζυγος στενής συνεργάτιδας της Χίλαρι Κλίντον, η οποία πιθανόν χρησιμοποίησε τον ίδιο υπολογιστή για να στείλει email στην υποψήφια των Δημοκρατικών, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back