ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ημέρα της Γης εν μέσω προειδοποιήσεων

Εικόνα του άρθρου Ημέρα της Γης εν μέσω προειδοποιήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2023, 15:04
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Με φόντο τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για ακόμα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και ρεκόρ θερμοκρασιών φέτος, εθελοντές σε πολλές χώρες του πλανήτη προετοιμάζονται για μια σειρά δράσεων με αφορμή την Ημέρα της Γης που γιορτάζεται αύριο Σάββατο.

Χιλιάδες αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Λονδίνο την Παρασκευή για να ξεκινήσουν τέσσερις ημέρες εκδηλώσεων, γνωστές ως «Big One», που διοργανώνονται από την ομάδα ακτιβιστών Extinction Rebellion, ενώ σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διεξαγωγή φεστιβάλ στη Ρώμη, στην Ιταλία, και τη Βοστώνη, στις ΗΠΑ.

Στην Ουάσινγκτον επρόκειτο να διοργανωθεί συγκέντρωση με την οποία θα παροτρύνονταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να δεσμευτεί για τον τερματισμό της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να αυξήσει την αμερικανική χρηματοδότηση για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και να περιορίσουν την αποψίλωση των δασών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια συνάντησης με ηγέτες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Η Ημέρα της Γης φέτος έρχεται μετά από εβδομάδες ακραίων καιρικών φαινομένων με θερμοκρασίες που έφτασαν το ρεκόρ των 45,4 βαθμών Κελσίου στην Ταϊλάνδη και ένα άλλο κύμα καύσωνα στην Ινδία, όπου τουλάχιστον 13 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία σε μια τελετή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες ενδέχεται να φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ φέτος ή το 2024, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αναμενόμενης επιστροφής του καιρικού φαινομένου «Ελ Νίνιο», δήλωσαν χθες κλιματολόγοι.

Με πληροφορίες από Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back