Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ηγουμενίτσα: Ζητάει «κανονικό» τμήμα επειγόντων περιστατικών

Εικόνα του άρθρου Ηγουμενίτσα: Ζητάει «κανονικό» τμήμα επειγόντων περιστατικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2022, 15:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ζητάει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας. Με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, ζητάει συγκεκριμένα να λειτουργήσει το ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα ως κανονικό νοσοκομειακό τμήμα και να επεκταθεί.

«Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα Νομού της χώρας, η οποία δεν διαθέτει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας, παρότι για το σκοπό αυτό έχει παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις» τονίζει το συμβούλιο και προσθέτει ότι «η υβριδική λύση της κατασκευής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς το ΤΕΠ ουδέποτε λειτούργησε ως ΤΕΠ, παρά μόνο στέγασε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ενώ το μοναδικό Νοσοκομείο βρίσκεται ήδη σε μεγάλη απόσταση από την πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά και από το παραλιακό τουριστικό μέτωπο».

Τέλος, σημειώνει ότι «η μετακίνηση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ως παγιωμένη τακτική για κάλυψη αναγκών, όχι μόνο δεν λύνει επί μέρους προβλήματα, αλλά δημιουργεί κλίμα αγωνίας και ανασφάλειας τόσο στο μετακινούμενο προσωπικό αλλά και στους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back