ΗΠΕΙΡΟΣ

Ηγουμενίτσα «στο ραντάρ των επενδυτών»

Εικόνα του άρθρου Ηγουμενίτσα «στο ραντάρ των επενδυτών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2018, 11:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δίνοντας τέλος το περίγραμμα των προτεραιοτήτων του Ταμείου για το 2019 σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία προς αξιοποίηση, όπως τα περιφερειακά λιμάνια, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθήνας, εμβληματικά ακίνητα και μαρίνες, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος είπε πως «πρώτα στο ραντάρ το δικό μας και των επενδυτών είναι τα λιμάνια στους άξονες της Εγνατίας Οδού: ανατολικά με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και δυτικά με Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα. Έως το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Ένα από τα πιο εμβληματικά asset μας είναι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Εκτιμούμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να εκκινήσει στις αρχές του 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχουμε σε εξέλιξη».

Στην ομιλία του στο επενδυτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Enterprise Greece, ενόψει της επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων στην Αθήνα, ο κ. Ξενόφος είπε ότι η πώληση ενός περιουσιακού δεν είναι αυτοσκοπός. «Η βασική προτεραιότητα είναι οι επενδύσεις που συνοδεύουν την δημιουργική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση ενός περιουσιακού στοιχείου, είναι η καινοτομία στις εφαρμογές, είναι η ανάταση της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός και φυσικά είναι το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει μια επένδυση καθώς αυτή ξεδιπλώνεται σε βάθος χρόνου».

Στη δική του παρέμβαση ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας δήλωσε πως το υπουργείο έχει στον άμεσο προγραμματισμό τα Εμπορευματικά Κέντρα σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Πάτρα.


(πηγή: ΑΠΕ)


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back