ΗΠΕΙΡΟΣ

Γ. Βαρουφάκης: «Αποικιοκρατία στο λιμάνι Ηγουμενίτσας»

Εικόνα του άρθρου Γ. Βαρουφάκης: «Αποικιοκρατία στο λιμάνι Ηγουμενίτσας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2022, 15:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την επίσκεψή του στην Ήπειρο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεκίνησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όταν το δίνεις το λιμάνι σε έναν ιδιώτη του δίνεις το δικαίωμα ουσιαστικά να αποσπά χρήμα, προσόδους από το Δημόσιο, από τον τόπο. Το χειρότερο, δεν είναι ένα απλό λιμάνι το οποίο ιδιωτικοποιείται, είναι ένα λιμάνι το οποίο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και κάθε δεκάρα που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ, που θα είναι ελάχιστες δεκάρες σε σχέση με τις προσόδους που θα μπορούν να αποσπά από τον τόπο αυτόν ο ιδιώτης που θα το πάρει, θα πάει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην τρόικα».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτός που θα το πάρει δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι που δεν προσφέρεται σήμερα. Το μόνο που θα κάνει είναι να εξάγει χρήμα από αυτό τον τόπο, χρήμα το οποίο θα καταλήξει στα Cayman islands. Δεν είναι ούτε υπέρ του καπιταλισμού αυτό που γίνεται, ούτε υπέρ του σοσιαλισμού, σίγουρα δεν είναι υπέρ της κοινωνίας, είναι υπέρ κάποιων ιδιωτών, ολιγαρχών που συνδέονται με τα συμφέροντα της τρόικας και των δανειστών».

Χαρακτήρισε την εκχώρηση «μια καθαρή κλασική βάρβαρη περίπτωση αποικιοκρατίας. Για αυτό εμείς στο ΜέΡΑ25 εναντιωνόμαστε σε αυτό που θα γίνει σε αυτό το λιμάνι εδώ και ζητάμε την κοινωνικοποίησή του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back