Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η ζωή μου κύκλους κάνει…» της Μαρίνας Βρέλλη-Ζάχου

Εικόνα του άρθρου «Η ζωή μου κύκλους κάνει…» της Μαρίνας Βρέλλη-Ζάχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2022, 13:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής σε πορσελάνη και χαρτί με τίτλο «Η ζωή μου κύκλους κάνει..» της Μαρίνας Βρέλλη-Ζάχου θα φιλοξενήσει το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή από 3 Μαρτίου έως 27 Απριλίου.

Σε σημείωμα του Ιδρύματος αναφέρεται:

«Τα έργα της Μαρίνας Βρέλλη-Ζάχου δεν εκτίθενται απλώς στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, αλλά έχουν εξαπλωθεί στις αίθουσές του και έχουν κατακτήσει τους χώρους του. Σαν πολύχρωμα, δροσερά άνθη τέχνης ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά του ιστορικού κτηρίου. Τα ζωγραφισμένα πιάτα και η πορσελάνη, τα σχέδια και τα ζωγραφικά έργα σε χαρτί δεν παρατίθενται απλώς, αλλά σχηματίζουν ένα εικαστικό 'περιβάλλον', συναποτελούν το καλλιτεχνικό σύμπαν της δημιουργού τους.

Οι ζωγραφικές συνθέσεις χωρούν και προσαρμόζονται σε κάθε πιάτο, μεγάλο ή μικρό, ρηχό ή βαθύ, στρογγυλό ή τετράγωνο, και ζωντανεύουν το άψυχο χαρτί. Καλύπτουν, συνήθως, ολόκληρη τη διαθέσιμη επιφάνεια σχηματίζοντας εικόνες προερχόμενες από τη φύση, τη λαϊκή τέχνη, αλλά και τη μοντέρνα. Τα λουλούδια, τα φύλλα και οι καρποί μοιάζουν σαν να βγήκαν από τα δοκίμιά της για την ελληνική παραδοσιακή τέχνη, τα πρόσωπα και τα τοπία έχουν αναφορές στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ τα διακοσμητικά σχήματα και μοτίβα ισορροπούν ανάμεσα στην παραστατικότητα και την αφαίρεση…».

Το Ίδρυμα Γκανή, στην οδό Σούτσου 26, στα Ιωάννινα, είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και κάθε Τετάρτη απόγευμα από 18:00 έως 21:00.

Τηλέφωνο: 2651036517.

Η είσοδος των επισκεπτών επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη: (α) πιστοποιητικού εμβολιασμού και αστυνομικής ταυτότητας, ή (β)πιστοποιητικού νόσησης ,που την έκδοση και την διάρκειά του προβλέπει ο νόμος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back