Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπουργός και το πάρκο πολιτισμού

Εικόνα του άρθρου Η υπουργός και το πάρκο πολιτισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2018, 16:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο ημέρες μετά τη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά κι αφού είχε προηγηθεί ένα (τάχιστο) δελτίο Τύπου από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για τα του οίκου του, η δημοτική αρχή έρχεται με ανακοίνωσή της να ενημερώσει για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Καταρχάς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου.

Το πιο κρίσιμο ζήτημα που συζητήθηκε τελικά, ήταν ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός πάρκου πολιτισμού εντός του Κάστρου, που θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση της οθωμανικής βιβλιοθήκης ως κέντρου προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση πολυμέσων και των οθωμανικών λουτρών όπως και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων και πλατειών στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μανταλόβας παρουσίασε στην υπουργό Πολιτισμού, λεπτομερώς και τεκμηριωμένα τα στάδια που έχουν ακολουθηθεί για την υλοποίηση αυτού του έργου, ενώ αναφέρθηκε και στις λύσεις που υπάρχουν για το θέμα της παραχώρησης χρήσης των πολιτιστικών χώρων. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν το «πλαίσιο συνεργασίας» που έχει υπογραφεί  με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με στόχο, την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Κάστρου Ιωαννίνων, το επίπεδο ωριμότητας μελετών και το business plan που έχει στη διάθεση του ο Δήμος για την ανάπτυξη και λειτουργία του «πάρκου πολιτισμού».

ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΠΕΘΕ

Όσον αφορά το ΔΗΠΕΘΕ, η υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του, ενώ επικρότησε τη λειτουργία του πρώτου Θερινού Μαντείου που έγινε το καλοκαίρι. Η κ. Ζορμπά δεσμεύτηκε ότι θα διπλασιάσει την επιχορήγηση των ΔΗΠΕΘΕ ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα τους δοθεί βήμα και σε σκηνές των Αθηνών προκειμένου να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Τέλος, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ενημέρωσε την Υπουργό για τις δράσεις και τα τμήματά του, καθώς και τους θεσμούς και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3