Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συνάντηση για τον πολιτισμό

Εικόνα του άρθρου Μια συνάντηση για τον πολιτισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2018, 14:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά είχε συνάντηση χτες η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου έθεσαν στην κ. Ζορμπά όλα τα ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό.

Το πιο κρίσιμο ίσως από αυτά ήταν το πάρκο πολιτισμού, που σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών μέσα στο Κάστρο, εκεί που βρίσκονται η οθωμανική βιβλιοθήκη και το χαμάμ, δίπλα από το Σουφαρί Σεράι. Για τον σχεδιασμό αυτόν ο Δήμος έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η γνωστοποίηση της συνάντησης της δημοτικής αρχής με την υπουργό, δεν έγινε πάντως από τον Δήμο Ιωαννιτών αλλά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με τον κ. Γκόγκο να βγάζει ανακοίνωση για τα του οίκου του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Γκόγκος έκανε μια παρουσίαση των δράσεων του Πνευματικού Κέντρου αλλά και της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του Πανελληνίου Δικτύου Δημοτικών Φορέων Πολιτισμού. Από την ίδια ανακοίνωση, μαθαίνουμε ότι το Πνευματικό Κέντρο θέλει να δημιουργήσει θερινό δημοτικό κινηματογράφο όπως και ότι προτίθεται να δημιουργήσει ένα αφιερωματικό ντοκιμαντέρ για τα ερωτήματα (σ.σ. χρησμούς) της αρχαίας Δωδώνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back