ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Teamviewer «βλέπει» μετακόμιση μέχρι το 2023

Εικόνα του άρθρου H Teamviewer «βλέπει» μετακόμιση μέχρι το 2023
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2021, 10:12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πριν από τρεις περίπου μήνες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε 40 στρέμματα στην Περιφέρεια Ηπείρου για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια.

Μια από τις εταιρίες για χρήση των οποίων θα κατασκευαστεί το πάρκο, η Teamviewer, υπολογίζει ότι θα μετακομίσει εκεί μέχρι το τέλος του 2022.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της «TeamViewer Greece», Φίλιπ Ντόιτσερ στο «Thessaloniki Future Thinking Dialogues».

Επίσης, όπως τόνισε, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης.

«Το 2019 αρχίσαμε στα Ιωάννινα με 16 εργαζομένους και σήμερα απασχολούμε πάνω από 45, με ποσοστό άνω του 30% να είναι γυναίκες και με στόχο να φτάσουμε στο 50%. Η διαδικασία των προσλήψεων βρίσκεται σε εξέλιξη, Οι τρέχουσες εγκαταστάσεις μας μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 100 άτομα, αλλά όταν είναι έτοιμο το τεχνολογικό πάρκο που σχεδιάζουν οι τοπικές αρχές στα Ιωάννινα, εμβαδού 15.000 τ.μ., θα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερο χώρο, για να αναπτυχθούμε στο μέλλον» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ντόιτσερ.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν χρειαζόμαστε πάρκο υψηλής τεχνολογίας (κι αν όχι αυτό, τότε τι;)

Γιατί η Ήπειρος θα επωφεληθεί από την ίδρυση πάρκου υψηλής τεχνολογίας

Πρόσθεσε ακόμα ότι «γενικά η δεξαμενή και η πυκνότητα ταλέντων, τόσο στα Ιωάννινα, όσο και γενικά στη χώρα, είναι καλή, όπως και το επίπεδο της εκπαίδευσης στη χώρα και οι υποδομές.

 «Η P & I ήταν η πρώτη που ήρθε στα Ιωάννινα και εμείς οι πρώτοι που ακολουθήσαμε. Πλέον είμαστε σε φάση να πειστούν και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να έρθουν στα Ιωάννινα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και διατηρήσιμο τεχνολογικό hub και στη συνέχεια ένα καλό περιβάλλον, όχι μόνο για τις εταιρείες και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές, αλλά και για όλον τον κόσμο. Αυτό για τα Ιωάννινα είναι μια καλή ευκαιρία και προοπτική» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως τα στοιχεία στα οποία η Ελλάδα χρειάζεται βελτίωση έχουν να κάνουν με τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τον εργασιακό νόμο και το γεγονός ότι η οικονομία της χώρας παραμένει πολύ αθηνοκεντρική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Αλεξάνδρα Γούτα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back