Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα και τα «κόκκινα δάνεια»

Εικόνα του άρθρου Η Συνεταιριστική Τράπεζα και τα «κόκκινα δάνεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2019, 20:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάννης Βουγιούκας, διευθύνοντας σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βουγιούκας ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του NPL Summit 2019, στο πάνελ «Το προφίλ των συναλλαγών των κόκκινων δανείων που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα».

Το συνέδριο έγινε στις 14 Νοεμβρίου, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων.

Ο κ. Βουγιούκας κατά την τοποθέτησή του , ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα, οι συνεταιριστικές τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων, «διότι αυτά είναι μικρά και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς των funds».

Προέβλεψε ωστόσο ότι «θα υπάρξουν αγοραστές, οι οποίοι για να μη μείνουν εκτός αγοράς, θα ενδιαφερθούν και για αυτά τα μικρότερα χαρτοφυλάκια».

Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τράπεζα Ηπείρου, έχοντας τη στήριξη των Ηπειρωτών και του στρατηγικού της επενδυτή ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ, στοχεύει να γίνει η τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας, έχοντας το πλεονέκτημα της εντοπιότητας, της ευελιξίας και των άμεσων εγκρίσεων, σε αντίθεση με τις συστημικές τράπεζες οι οποίες συρρικνώνονται στην περιοχή και μεταφέρουν τις εγκριτικές τους αρμοδιότητες εκτός Ηπείρου.»



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back