Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Η σημαία του Ιράκ κυματίζει στη Μοσούλη

Εικόνα του άρθρου Η σημαία του Ιράκ κυματίζει στη Μοσούλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2017, 20:46
ΚΟΣΜΟΣ

Την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι, όπου έσπευσε στην πόλη για να συγχαρεί τους στρατιώτες και να γιορτάσει μαζί τους για τη μεγάλη νίκη τους.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, ενώ οι τζιχαντιστές που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη έπεφταν στον ποταμό Τίγρη προκειμένου να γλιτώσουν.

Αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη νίκη κατά των τζιχαντιστών που ξεκίνησε να κερδίζει έδαφος στο Ιράκ το 2014.

Οι επιχειρήσεις του ιρακινού στρατού για τον έλεγχο της Μοσούλης ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και υποστηρίχθηκαν από διεθνή συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Μοσούλης έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back