Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Περιφέρεια για το κτίριο «Παλλάδιο»

Εικόνα του άρθρου Η Περιφέρεια για το κτίριο «Παλλάδιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2018, 16:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «κακοπροαίρετες» αναφορές κάνει λόγο η περιφερειακή αρχή Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της που αφορά την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην εκπαιδευτηρίου «Παλλάδιο». Το «Παλλάδιο» έχει εμπλακεί εμμέσως στην υπόθεση της Spider, καθώς είναι ένα κτίριο που είχε αγοράσει πριν από χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η περιφερειακή αρχή έρχεται να απαντήσει σε όσους «σχολιαστές που είτε ζουν στην πόλη των Ιωαννίνων είτε είναι περαστικοί από αυτήν» επιχειρούν τη σύνδεση της προ δεκαετίας αγοράς του «Παλλάδιον» με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου στον πλειστηριασμό ακινήτων της μεταλλοβιομηχανίας Spider. Κι ως «σχολιαστές» εννοεί (;) και τους υποψήφιους περιφερειάρχες Δημήτρη Δημητρίου και Σπύρο Ριζόπουλο που με ανακοινώσεις τους έχουν θίξει το ζήτημα. Σε αυτό το σημείο, η περιφερειακή αρχή προσθέτει ότι ο πλειστηριασμός των ακινήτων της Spider «επισπεύδεται από τους εργαζόμενους και όχι από τις τράπεζες όπως συνεχίζουν κακοπροαίρετα να υποστηρίζουν κάποιοι».

Κατά τα άλλα, για το κτίριο «Παλλάδιο» αναφέρει ότι κάθε άλλο παρά αναξιοποίητο παραμένει, ενώ παράλληλα αντικρούει ισχυρισμούς περί σπατάλης άσκοπων χρημάτων των φορολογουμένων.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι το «Παλλάδιο» στεγάζει το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Ιωαννίνων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων (στο ισόγειο), την ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΠΕ.Κ.ΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου) και το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στον α’ όροφο και τον Αθλητικό Σύλλογο  «Γ. Μαρκούλας», την Ελληνική Εταιρεία Αυτιστικών Ατόμων Περιφέρειας Ηπείρου, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτων και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων στο υπόγειο.

«Δομές για τις οποίες (εκτός των συλλόγων) θα έπρεπε να καταβάλλονται μισθώματα σε ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων: στο παρελθόν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τώρα από το Δήμο Ιωαννιτών.   Σήμερα έναντι αυτών, καταβάλλεται πολύ μικρότερο ποσό– και μέχρι εξόφλησης του δανείου- ως δόση στην Τράπεζα. Αυτή είναι η δήθεν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, που υποστηρίζουν ορισμένοι  οι οποίοι  έχουν πάρει ‘διαζύγιο’ με την εγκυρότητα» τονίζει η περιφερειακή αρχή.

Η ανακοίνωση κλείνει με την αναφορά ότι  η περιφερειακή αρχή «αισθάνεται περήφανη και δικαιωμένη για την απόκτηση  - σε περίοδο που η σχολική στέγη ήταν αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης-  του διδακτηρίου ‘Παλλάδιο’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back