Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίθεση για τη Spider

Εικόνα του άρθρου Επίθεση για τη Spider
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2018, 14:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης, καταφέρεται με… οριακές εκφράσεις κατά της περιφερειακής αρχής (τη χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «κλίκα των ξεπεσμένων») με αφορμή τη διάθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να μπει στον πλειστηριασμό για την εξαγορά του ακινήτου της Spider στα Καρδαμίτσια.

«Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά. Συγκαλεί εκτάκτως για σήμερα Δευτέρα το περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας σε πλειστηριασμό για την αγορά κτιρίων της πτωχευμένης εταιρείας Spider -της οποίας πρόεδρος ήταν ο θείος του Κώστας Πέτσιος-, και έχουν ως πρώτη τιμή εκκίνησης το ποσό των 6.780.000 ευρώ» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η παράταξή του.

Θεωρεί ότι υπάρχει «νομικό και ηθικό ζήτημα», διατυπώνοντας ερωτήματα για το «ποιος έχει κρίνει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι απαραίτητα στην Περιφέρεια, σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσουν, πότε θα αξιοποιηθούν και πότε θα ξεκινήσει η απόσβεση της αγοράς και αν έχει γίνει έρευνα αγοράς και για άλλα κτίρια που να πληρούν τις προδιαγραφές τις οποίες έχουν εγκρίνει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας».

Ο κ. Ριζόπουλος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ΜΜΕ (rizopoulospost.gr) εγκαλεί τα «ΜΜΕ της Ηπείρου» και την αντιπολίτευση, θεωρώντας πρόσχημα ότι «με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα λάβουν κάποια από τα οφειλόμενα».  Συνεχίζει έτσι την προσφιλή του τακτική να επιτίθεται στα τοπικά ΜΜΕ.

Παίρνει μάλιστα εντελώς αρνητική θέση απέναντι στους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλεμένα, λέγοντας ότι «η Περιφέρεια δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα».

Στην ίδια ανακοίνωση προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες με προτάσεις όπως η επιδότηση θέρμανσης, ενοικίων φοιτητών, γαλακτοπαραγωγών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια, χωρίς πάντως να διευκρινίζει εάν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να επιτρέπει κάτι τέτοιο

Επίσης, υπενθυμίζει τη συγγενική σχέση του κ. Καχριμάνη με τον κ. Πέτσιο, ιδιοκτήτη της Spider, αλλά και το προηγούμενο της εξαγοράς του Παλλαδίου Εκπαιδευτηρίου στα Καρδαμίτσια, από ιδιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back