Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και ο Δημήτρης Δημητρίου για τη Spider

Εικόνα του άρθρου Και ο Δημήτρης Δημητρίου για τη Spider
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2018, 13:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο, άλλος ένας υποψήφιος περιφερειάρχης, με το ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Δημητρίου θέτει με ανοιχτή του επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη για σειρά από ερωτήματα για την υπόθεση της Spider.

Ο κ. Δημητρίου, όπως αναφέρει ο ίδιος, προσπερνά το ζήτημα της συγγενικής σχέσης του περιφερειάρχη με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, στην προσπάθειά του να αναδείξει όχι τόσο το ηθικό όσο το πολιτικό ζήτημα.

Η επιστολή ξεκινά με την επισήμανση ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν να είναι δική της ιδιοκτησία», αλλά και με την αναφορά περί κακού παρελθόντος «με τη σπατάλη ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αγορά άλλου κτιρίου που έμεινε να ρημάζει» (σ.σ. το κτίριο του Παλλάδιου, στη βλαχόστρατα).

Τα ερωτήματα που θέτει ο υποψήφιος περιφερειάρχης είναι αν είναι συμφέρουσα για την Περιφέρεια η αγορά του κτιρίου της Spider («ή αν απλώς ικανοποιείτε την εκλογική σας πελατεία, σπαταλώντας τα δημόσια χρήματα» όπως αναφέρει) και αν υπάρχει οικονομική ή τεχνική μελέτη που να εντάσσει το κτίριο στον στρατηγικό σχεδιασμό, αν υπάρχει μελέτη για το κόστος αποκατάστασης και ανακατασκευής του κτιρίου. Τα ερωτήματα συνεχίζονται και όσον αφορά τη μελλοντική χρήση του κτιρίου για εκθετήριο αγροτικών προϊόντων, και ιδίως για τα λειτουργικά έξοδα.

Ο κ. Δημητρίου κλείνει την ανοιχτή του επιστολή αναφέροντας ότι η παράταξή του «απαιτεί έγγραφες απαντήσεις».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back