ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η νέα... ΔΕΥΑΙ εν μέσω αντιρρήσεων

Εικόνα του άρθρου Η νέα... ΔΕΥΑΙ εν μέσω αντιρρήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2024, 20:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατάφερε με τη δεύτερη προσπάθεια να εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Δημήτρης Παπαγεωργίου είχε αμφισβητήσει από χτες τη διαδικασία εκλογής των μελών του συμβουλίου από τη μειοψηφία. Ο ίδιος έκρινε ότι τα μέλη-δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να εκλεγούν μόνο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και όχι από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων επικαλέστηκε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία τα μέλη του συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ εκλέγονται από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων. Η χτεσινή συνεδρίαση διακόπηκε, με τη δημοτική αρχή να δεσμεύεται ότι θα φέρει γραπτή εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας. Κάτι που έγινε στη σημερινή συνεδρίαση.

Η ψηφοφορία λοιπόν για τα μέλη του συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ έγινε στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων. Η μειοψηφία «δικαιούνταν» δύο τακτικά μέλη. Η παράταξη του κ. Παπαγεωργίου πρότεινε ως υποψήφιους-ες την Ελένη Ακονίδου και τον Φίλιππα Φίλιο, ενώ η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη τον Βασίλη Κοσμά. Και ως αναπληρωματικά μέλη, τον Γιώργο Αρλέτο και τον Γιώργο Λαδιά, αντίστοιχα.

Από την αντιπολίτευση, εκλέχτηκαν τελικά ο Φίλιππας Φίλιος και ο Βασίλης Κοσμάς, με την Ελένη Ακονίδου να μένει εκτός.

Από την πλειοψηφία ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν ο Ευάγγελος Γιαννούλας, η Αλέκα Βακαλοπούλου, η Βάσω Μέγα και ο Δημήτρης Μπούτσης. Αναπληρωματικά μέλη ο Κωνσταντίνος Κρικώνης, η Γωγώ Γιώτη, η Σοφία Μαρκούλα και ο Γιώργος Παππάς. Στο διοικητικό συμβούλιο προβλέπεται η συμμετοχή δύο πολιτών με τον Παναγιώτη Σιαχούλη και τη Βούλα Τσίλη να ορίζονται από τον δήμαρχο. Επίσης, το σώμα αποφάσισε να ορίσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδοας-Τμήμα Ηπείρου ως τον φορέα που θα συμμετέχει με εκπρόσωπό του στο συμβούλιο της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ είναι ο Γιώργος Παπαδιώτης, ο οποίος ορίστηκε με απόφαση του δημάρχου.

Ο τρόπος εκλογής των μελών της μειοψηφίας σχολιάστηκε έντονα από τον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «παρέμβαση στη βούληση της μειοψηφίας» και αμφισβήτησε τη νομιμότητα της απόφασης, και προηγουμένως τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κατηγόρησε την παράταξη του κ. Παπαγεωργίου ότι διεκδικεί «ηγεμονικό ρόλο στην αντιπολίτευση».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back