Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μητρόπολη (και) των φωτοβολταϊκών

Εικόνα του άρθρου Η Μητρόπολη (και) των φωτοβολταϊκών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2022, 16:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και συγκεκριμένα της φωτοβολταϊκής ενέργειας, επιχειρεί να εισέλθει η Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων εξασφάλισε τρεις βεβαιώσεις παραγωγού για τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς: έναν ισχύος 23,5 MW στη Βελλά, έναν ισχύος 6,9MW στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου και έναν ισχύος 9,9ΜW στο Άκτιο, σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα.

O μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, σε σημερινές του δηλώσεις, ανέφερε ότι τα φωτοβολταϊκά προωθούνται να γίνουν σε εκτάσεις αναξιοποίητες και κατάλληλες για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να βρεθεί η χρηματοδότηση.

Για το νέο βήμα της Μητρόπολης, ο κ. Μάξιμος επικαλέστηκε τη συμβολή στην επίτευξη των στόχων της Ελλάδας για την πράσινη ενέργεια αλλά και το όφελος που θα υπάρχει, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατοίκους στην περιοχή του Ζαγορίου, έδειξε τη διάθεση να συζητήσει την άλλη άποψη, αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα, όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back