πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Η Λευκορωσία ενισχύει με στρατό τα σύνορά της με την Ουκρανία

Εικόνα του άρθρου Η Λευκορωσία ενισχύει με στρατό τα σύνορά της με την Ουκρανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2024, 11:48
ΚΟΣΜΟΣ

Η Λευκορωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι έστειλε αεροσκάφη, δυνάμεις αεράμυνας και οπλισμό στα σύνορά της με την Ουκρανία, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι έχει αναπτύξει σχεδόν το ένα τρίτο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του στην περιοχή.

«Η ομάδα έχει αυξηθεί σημαντικά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε υπηρεσία στα νότια σύνορα της χώρας μας», δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεράμυνας της Λευκορωσίας, υποστράτηγος Αντρέι Λουκιανόβιτς, στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CTV.

Η αεροπορία, οι δυνάμεις αντιαεροπορικών πυραύλων και άλλα στρατεύματα αναπτύχθηκαν στα σύνορα, δήλωσε ο Λουκιανόβιτς, σύμφωνα με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του CTV.

Λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική εισβολή της Ουκρανίας στο έδαφος της Ρωσίας, ο Λουκασένκο -πιστός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν- κατηγόρησε το Κίεβο για επιθετική πολιτική και για την αποστολή περισσότερων από 120.000 στρατιωτών του στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι δεν είδε αύξηση των στρατευμάτων της Λευκορωσίας στα σύνορα και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Λουκασένκο «ρητορικές» με στόχο να ικανοποιήσει τον Πούτιν, ο οποίος χρησιμοποίησε τη Λευκορωσία ως ορμητήριο για να ξεκινήσει την εισβολή του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Λουκιανόβιτς δήλωσε στο CTV ότι η Λευκορωσία αναμένει επίσης περισσότερες παραδόσεις στρατιωτικών αεροσκαφών από τη Μόσχα φέτος και ότι το Μινσκ καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση των συστημάτων της κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back