Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης

Εικόνα του άρθρου Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2020, 16:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου καταγγέλλει τη στάση του περιφερειακού συμβουλίου στο θέμα των «χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών» , χαρακτηρίζοντάς τη «υποκριτική επίκληση άγνοιας και επικίνδυνη αποδοχή της ναρκοκουλτούρας».

Η πλειοψηφία δεν δέχθηκε να συζητήσει το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, επικαλούμενη «άγνοια του θέματος».

Η παράταση χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι στις 21 του περασμένου Οκτωβρίου, το συμβούλιο συζήτησε σε τακτική συνεδρίαση του, τους κινδύνους από την άρση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. «Κινδύνους οι οποίοι ομόφωνα αναφερόταν στο χτύπημα της θεραπευτικής φιλοσοφίας του ΚΕΘΕΑ, που αποτελούν τα ‘στεγνά προγράμματα». Επαγωγικά, η παράταξη θεωρεί ότι υπήρχε γνώση και ότι τότε, τους «κινδύνους ανέδειξαν υποκριτικά και οι περιφερειακές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες σήμερα ‘μουγκάθηκαν’ κυριολεκτικά μπροστά στο αίτημα συζήτησης του θέματος».

Η ΛΑΣ αναφέρει ότι «η σημερινή εσπευσμένη βιασύνη της κυβέρνησης να νομοθετήσει την δυνατότητα λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης (ΧΕΧ) αποδεικνύει ότι υπηρετεί με εγκληματική συνέπεια την πολιτική ‘διαχείρισης της βλάβης’ σε βάρος της απεξάρτησης, αναθέτοντας ρόλο στο έγκλημα του εποπτευόμενου θανάτου στα «στεγνά» προγράμματα, χτυπώντας την καρδιά της θεραπευτικής φιλοσοφίας τους», μεταξύ άλλων.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια των μαζικών φορέων του κινήματος των εργατών και των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων της υπαίθρου και της πόλης, των ενώσεων γονέων και των επιστημόνων, η υπόθεση της αγωνιστικής διεκδίκησης μιας κοινωνίας ελεύθερης από ναρκωτικά. Και αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με την κυρίαρχη ιδεολογία της ‘διαχείρισης της βλάβης’».

Στις 10 Φεβρουαρίου διοργανώνεται εκδήλωση για το θέμα των ναρκωτικών, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back