Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών

Εικόνα του άρθρου Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2020, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων διοργανώνουν εκδήλωση για τα ναρκωτικά στις 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο. Εισηγήσεις θα κάνουν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, του ΚΕΘΕΑ και της Ένωσης Γονέων.

«Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους συλλόγους γονέων και στα μαθητικά συμβούλια, στους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς της νεολαίας, αλλά και στους συλλόγους των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, στους πολιτιστικούς συλλόγους, σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και αγωνιά γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών» αναφέρει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο, το οποίο δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του, μεταξύ άλλων στη διάθεση προϊόντων κάνναβης, λέγοντας ότι «προωθούν την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά. Γεμίζουν τα μαγαζιά ‘υγιεινής διατροφής’, τα περίπτερα κ.λπ με προϊόντα κάνναβης» και αναφέρει ότι η φαρμακευτική κάνναβη «στις ΗΠΑ π.χ., οδήγησε νέα παιδιά και μαθητές να βρίσκουν ναρκωτικά με συνταγή».

Το Εργατικό Κέντρο χητάει μεταξύ άλλων «αύξηση των κέντρων πρόληψης και των στεγνών προγραμμάτων στην περιοχή ως κύριο μοντέλο τη θεραπεία, αντιναρκωτική πολιτική με τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν ενιαίου φορέα πρόληψης-θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στον τομέα  της πρόληψης και της απεξάρτησης», κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back