Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Λαϊκή Συσπείρωση για τις δημοτικές επιχειρήσεις

Εικόνα του άρθρου H Λαϊκή Συσπείρωση για τις δημοτικές επιχειρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2019, 17:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ιωαννιτών Όλυ Τσουμάνη, αναφέρει σχετικά με τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, τις διοικήσεις τους και τους σκοπούς που, σύμφωνα με την ίδια, θα εξυπηρετήσουν: :

«Πρώτα απ όλα για να διευκολύνεται η ανταποδοτική δράση. Για να μπορούμε δηλαδή στο Σπήλαιο Περάματος να βάζουμε εισιτήριο, για να μπορούμε να έχουμε έσοδα από διαφήμιση στο Δημοτικό ραδιόφωνο. Για να απαλλάσσεται ο Δήμος και το κράτος από ευθύνες. Τέτοια ευθύνη βαρύτατη είναι για παράδειγμα η συντήρηση των σχολείων, που γίνεται πλέον από τις σχολικές επιτροπές με τη λογική του κόστους οφέλους και με χορηγίες και πολυεθνικές να αλωνίζουν μέσα στο σχολεία» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Διευκολύνονται συνεργασίες και προγραμματικές συμβάσεις προς όφελος τρίτων όπως γίνεται με το Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και την προγραμματική σύμβαση με τη Μητρόπολη- ιδιωτικοποιούνται δράσεις και υπηρεσίες όπως έγινε με τη μεταφορά του λιμανιού Περάματος από το Δήμο στο Σπήλαιο Περάματος, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, απευθείας εκχωρήθηκε το λιμάνι σε ιδιώτη».

Αναφέρεται επίσης σε προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας, φέρνοντας παράδειγμα τις σχολικές καθαρίστριες και σε «εξαγορά συνειδήσεων με τις δεκάδες έμμισθες θέσεις προέδρων, τα έξοδα παράστασης, τις αποζημιώσεις προέδρων, αντιπροέδρων και διευθυνόντων συμβούλων»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back