ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (5-6 Οκτωβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (5-6 Οκτωβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2024, 22:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (5-6 Οκτωβρίου) στα Γιάννενα. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι: 

5 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι»

Η παράσταση «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, έρχεται στα Γιάννενα, στις 5 Οκτωβρίου, στις 21:15, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Ερμηνεύει ο Παύλος Λουτσίδης.

«Το σπουδαίο έργο του Ντοστογιέφσκι ‘Το Όνειρο ενός Γελοίου’ έρχεται στο σήμερα και ζωντανεύει με έναν εντελώς απροσδόκητο και φρέσκο τρόπο στη σκηνή» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Διάρκεια παράστασης: 70’. Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης».

Stand up: Αλεβίζος-Δημητρόπουλος

Στις 5 Οκτωβρίου έρχονται για ένα double bill stand up στο Θυμωμένο Πορτραίτο, ο Γιώργος Αλεβίζος και ο Μάριος Δημητρόπουλος. Είσοδος 8 ευρώ, έναρξη στις 21.00, κρατήσεις στο 2651068550.

Photometria: Προβολή ταινιών video art 

Το Photometria in Motion συνεχίζεται από το Photometria International Photography Festival. Σήμερα, 5 Οκτωβρίου, στις 20:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθούν ταινίες video art. Είσοδος ελεύθερη.

Και φυσικά, σε διάφορους χώρους της πόλης, υπάρχουν φωτογραφικές εκθέσεις. Διαβάστε εδώ.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο αντιβενιζελισμός 1917-1920»

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Παπαχρήστου «Ο αντιβενιζελισμός 1917-1920» (εκδόσεις Ασίνη) θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Σουφαρί Σεράι, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η διευθύντρια των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου Μάρθα Παπαδοπούλου.

Ομιλητές ο Γιώργος Καψάλης, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Νίκος Αναστασόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου, και η συγγραφέας.


5 και 6 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Το Πάρκο…»

Το Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8) φιλοξενεί την παράσταση «Το Πάρκο-Ένα βουβό χρονικό της αγάπης σε 4 εποχές» με τον Θωμά Βελισσάρη. Η παράσταση ανεβαίνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Η υπόθεση: Ένας μοναχικός αλήτης περιπλανώμενος οδοιπόρος, που ζει σε ένα πάρκο κάπου στην παιδική μας ηλικία – γνωρίζει αναπάντεχα και από το πουθενά πώς ο χρόνος μπορεί να καταστρέψει την αγάπη. Η παράσταση βασίζεται στην μιμική υποκριτική, στην κίνηση, τις χειρονομίες και την ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό.

Εισιτήριο: 12 ευρώ, 10 ευρώ το μειωμένο. Κρατήσεις στο τηλ. 6974865401).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back