ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (30 Σεπτεμβρίου-7 Οκτωβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (30 Σεπτεμβρίου-7 Οκτωβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2024, 20:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όχι και ιδιαίτερα πλούσια η πολιτιστική ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι:

4, 5 και 6 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Το Πάρκο…»

Το Θέατρο Actina φιλοξενεί την πρώτη παράσταση της σεζόν, στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου, στις 21:00. Πρόκειται για «Το Πάρκο-Ένα βουβό χρονικό της αγάπης σε 4 εποχές» με τον Θωμά Βελισσάρη.

Ένας μοναχικός αλήτης περιπλανώμενος οδοιπόρος, που ζει σε ένα πάρκο κάπου στην παιδική μας ηλικία – γνωρίζει αναπάντεχα και από το πουθενά πώς ο χρόνος μπορεί να καταστρέψει την αγάπη. Δεν μας μιλάει γιατί δεν έχει τίποτα να πει – αλλά μας διασκεδάζει σαν παιδί που ξέχασε να μαζέψει τα παιχνίδια του. Έχει μία μαγική τσέπη από όπου εμφανίζει και εξαφανίζει τους κόσμους που μας μεγάλωσαν – ομπρέλες, πανοπλίες, άλογα, ηλεκτρικές σκούπες και γιγαντιαία κατσαβίδια. Στέκεται με απορία μπροστά στο κοινό που τον παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Η παράσταση βασίζεται στην μιμική υποκριτική, στην κίνηση, τις χειρονομίες και την ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό.

Το Θέατρο Actina βρίσκεται στην οδό Άννης Κομνηνής 8. Κρατήσεις στο τηλ. 6974865401).


5 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι»

Η παράσταση «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, έρχεται στα Γιάννενα, στις 5 Οκτωβρίου, στις 21:15, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Ερμηνεύει ο Παύλος Λουτσίδης.

«Το σπουδαίο έργο του Ντοστογιέφσκι ‘Το Όνειρο ενός Γελοίου’ έρχεται στο σήμερα και ζωντανεύει με έναν εντελώς απροσδόκητο και φρέσκο τρόπο στη σκηνή» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Διάρκεια παράστασης: 70’. Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης».

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο αντιβενιζελισμός 1917-1920»

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Παπαχρήστου «Ο αντιβενιζελισμός 1917-1920» (εκδόσεις Ασίνη) θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Σουφαρί Σεράι, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η διευθύντρια των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου Μάρθα Παπαδοπούλου.

Ομιλητές ο Γιώργος Καψάλης, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Νίκος Αναστασόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου, και η συγγραφέας.

Stand up: Αλεβίζος-Δημητρόπουλος

Στις 5 Οκτωβρίου έρχονται για ένα double bill stand up στο Θυμωμένο Πορτραίτο, ο Γιώργος Αλεβίζος και ο Μάριος Δημητρόπουλος. Είσοδος 8 ευρώ, έναρξη στις 21.00, κρατήσεις στο 2651068550.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3