ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος

Εικόνα του άρθρου Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2023, 23:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την υπόθεση του ποταμού Λούρου, με την οποία γίνεται εισήγηση για επιβολή προστίμου 181.000 ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου, έρχεται να σχολιάσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργο Πρέντζα.

Η παράταξη θυμίσει τις καταγγελίες που είχε κάνει η ίδια περί «της επικίνδυνης τακτικής δήθεν καθαρισμού των ποταμών χωρίς μελέτες» και τη συζήτηση που είχε προκληθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Λούρο μετά από βίντεο-αυτοψία της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται ιδιαίτερα στην αναφορά των επιθεωρητών για τον τρόπο που δεν γίνονται ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα. Στην έκθεση αναφέρεται: «Η Περιφέρεια Ηπείρου σχεδόν κατ’ έτος προβαίνει με τις ίδιες διαγωνιστικές διαδικασίες στην εκτέλεση εργασιών καθαρισμού και διευθέτησης της ροής του ποταμού Λούρου για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, γεγονός που καταδεικνύει την αναποτελεσματική, προσωρινή και αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και την ανάγκη για την εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου και ορθολογικού έργου αντιπλημμυρικής προστασίας, κατόπιν έγκρισης των απαιτούμενων μελετών».

Από την παράταξη σχολιάζεται και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ανέθεσε σε τεχνικό σύμβουλο, έναν καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, να κάνει μια τεχνική έκθεση. Η έκθεση αυτή έγινε τρεις μήνες μετά την αυτοψία των επιθεωρητών περιβάλλοντος, κάτι που οι τελευταίοι επισημαίνουν, καταγράφοντας ότι «οι διαπιστώσεις αναφέρονται σε διαφορετικές συνθήκες λόγω των προηγηθεισών βροχοπτώσεων».  

«Η επιβεβαίωση των καταγγελιών της Λαϊκής Συσπείρωση βαραίνει και τους επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ριζόπουλο. Ο πρώτος αθώωσε την περιφερειακή αρχή συμφωνώντας με το παραμύθι περί ανομβρίας που προκάλεσε το στέγνωμα του ποταμού και ο δεύτερος αρνήθηκε να συνυπογράψει την εισήγηση της ΛΑ.ΣΥ. και απείχε από την συνεδρίαση που είχε στόχο να αναδείξει της ευθύνης της περιφερειακής αρχής» αναφέρει η παράταξη του ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back