Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα led

Εικόνα του άρθρου Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα led
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2020, 10:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση περιγράφει την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι «όλη η αντιπαράθεση ήταν για το πόσο περισσότερο θα πληρώσει ο λαός, πόσο περισσότερο θα επιβαρυνθούν τα ανταποδοτικά τέλη από την αλλαγή των λαμπτήρων  του οδοφωτισμού».

Η παράταξη σημειώνει ότι δεν περίμενε να αλλάξει η στάση η δημοτική αρχή « σε σχέση με το γεγονός ότι ένα έργο που στοιχίζει 8,6εκ € οι γιαννιώτες θα το πληρώσουν 19,2εκ».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή επίσης για «κακόγουστη φάρσα» περί αδυναμίας υπηρεσιών να κάνουν μελέτες.

«Η δημοτική αρχή που δεν διεκδικεί ούτε μισή πρόσληψη μονίμου προσωπικού, επικαλείται την έλλειψη προσωπικού για να χρυσοπληρώσουν οι άνεργοι μηχανικοί και εργατοτεχνίτες της πόλης, για τα έργα που αυγαταίνουν τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων» τονίζει.

Κατηγορεί επίσης και την αντιπολίτευση, γιατί όπως λέει «ενώ το πρόβλημα για το λαό είναι η ανεργία του και η φοροληστεία που κάνουν οι Δήμοι, η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση χθες διαφωνούσαν με την προγραμματική σύμβαση, επειδή την επιλογή του εργολάβου θα την κάνει η Περιφέρεια κι όχι ο Δήμος».

Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιπροτείνει «διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης για το έργο χωρίς επιβάρυνση ή παρακράτηση των ανταποδοτικών, και προσλήψεις προσωπικού είναι ρεαλιστική και αναγκαία και έχει ως προϋπόθεση το εργατικό κίνημα να διεκδικήσει και να επιβάλει τέτοιες εξελίξεις».

 Καταλήγει τονίζοντας ότι «μοναδική λύση για να γίνονται έργα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες αξιοποιώντας την τεχνολογία και την επιστήμη, είναι ο λαός να έχει την εξουσία και να επιβάλλει τους δικούς του όρους όχι μόνο στα δημοτικά συμβούλια αλλά κυρίως και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και πρωτίστως της οικονομίας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back