ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κρυφή γοητεία της εγκατάλειψης

Εικόνα του άρθρου Η κρυφή γοητεία της εγκατάλειψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2021, 11:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου-2 και 3 Οκτωβρίου, στις 13.00, η A Priori Dance Co παρουσιάζει την «Κρυφή γοητεία της εγκατάλειψης» στη Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων σε κάθε παράσταση και για την  τήρηση των υγειονομικών μέτρων, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων είτε τηλεφωνικά στο 6976453246, είτε με αποστολή email στη διεύθυνση eleonorailia@gmail.com

Η καλλιτεχνική δράση είναι μια site-specific performance, που δημιούργησε η Ελεονόρα Ηλία.

«Αποτελεί το ‘αποκρυστάλλωμα’ της καλλιτεχνικής πρακτικής έρευνας μου, που διεξήγαγα in situ. Το βασικό ερώτημα που έθεσα έγκειται στο πώς να ‘ζωντανέψω’ και να ‘φωτίσω’ τον -σχεδόν- εγκαταλελειμμένο χώρο της λαϊκής μέσα από τη σύνθεση επεισοδίων χορού, τα οποία εναλλάσσουν τις δυναμικές της κίνησης και αντιπαρατίθενται με την ενέργεια, τη λειτουργικότητα και την αίσθηση που εκπέμπει ο χώρος, ώστε ως συνέπεια να τον μεταμορφώσω σε μια εναλλακτική σκηνή παραστατικών τεχνών» , αναφέρει μεταξύ άλλων.

Οι συντελεστές είναι οι εξής: Καλλιτεχνική έρευνα/ Χορογραφία: Ελεονώρα Ηλία, ερμηνεύτριες: Tζίνα Βίκα, Άννα Παπανικολάου, Λάουρα Τσιάτη, Μυρτώ Τασιούλα, ενδυματολογία: Κωνσταντίνα Μαρδίκη, βιντεογράφος/ φωτογράφος: Κωστής Εμμανουηλίδης, καλλιτεχνικός σύμβουλος: Μαριέλα Νέστορα, μέντορας έρευνας: Jeroen Fabius.

Η καλλιτεχνική δράση είναι υπό την αιγίδα και γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε το teaser εδώ: https://vimeo.com/557305504

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back