ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Κινούμενα Τοπία βγαίνουν περιοδεία

Εικόνα του άρθρου Τα Κινούμενα Τοπία βγαίνουν περιοδεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2023, 20:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ομάδα σύγχρονου χορού A Priori Dance Co παρουσιάζει τη δημιουργία της: Beyond the Urban| Performing Ecosystems, Κινούμενα τοπία, σε περιοδεία πλέον: στα φυσικά τοπία του Νεοχωρίου Λευκάδας στις 16 Σεπτεμβρίου και στο Νησί Ιωαννίνων στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συγκεκριμένα, στο Νησί θα δοθούν 3 παραστάσεις στις 22 Σεπτεμβρίου, 18:00 και 23 Σεπτεμβρίου (διπλή παράσταση), ώρα 12:00 και 18:00.

Η ομάδα θα διοργανώσει καλλιτεχνικό εργαστήρι στις 20 Σεπτεμβρίου στο Νησί, 16:00-19:00, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου να πάρουν μέρος στις παραστάσεις, εφόσον το επιθυμούν.

Tο εργαστήρι εστιάζει στην ενεργοποίηση των αισθήσεων στο φυσικό περιβάλλον. Πώς, μέσω των αισθήσεων μας, μπορούμε να παρατηρήσουμε διαφορετικά και πώς μπορούμε να βιώσουμε τα οικοσυστήματα με ευαισθησία; 

Οι Ελεονώρα Ηλία (που είναι και η χορογράφος), Σόνια Ντόβα, Μαριέλα Νέστορα, Δημήτρης Καραγεώργος, προερχόμενοι από τα πεδία του χορού και της μουσικής αντίστοιχα και αξιοποιώντας τη φυσική, εικαστική σκηνογραφία του τοπίου πειραματίζονται και συμπλέκουν στη δημιουργία μιας διευρυμένης χορογραφικής σύνθεσης, προσπαθώντας να κατανοήσουν τον χώρο με ευαισθησία και να επανα-διατυπώσουν τη σχέση τους με τη φύση, εφαρμόζοντας πολυεπίπεδα την έννοια της φροντίδας. 

«Τα σώματα, η γη, ο αέρας, το νερό, τα πουλιά, τα ξύλα, οι καρποί τη φύσης θα αποτελέσουν τα καλλιτεχνικά ‘εργαλεία’ μας για να δημιουργήσουμε μια βιωματική παραστατική εμπειρία για το κοινό της δράσης. Μια ‘περιπλάνηση’ σε οικεία μέρη του τόπου, ιδωμένα υπό το πρίσμα της φαντασίας και (επαν)ανακαλυπτόμενα μέσα από τη διά-δραση τους με τη σύγχρονη τέχνη» αναφέρουν οι καλλιτέχνες-ιδες στο σημείωμά τους.

 

info

Συντελεστές

Ιδέα /Χορογραφία: Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα

Μουσική σύνθεση/Ηχοτοπία: Δημήτρης Καραγεώργος

Καλλιτεχνική Σύμβουλος/Οδηγός Περιπατητικής Διαδρομής: Μαριέλα Νέστορα

Ερμηνεία: Ελεονώρα Ηλία, Μαριέλα Νέστορα, Δημήτρης Καραγεώργος, Άννα Παπανικολάου

Φωτογραφίες-Βιντεοσκόπηση προβών/παραστάσεων:

Kωστής Εμμανουηλίδης, Μαριλένα Γκόνη, Ελένη Μανδραβέλη, Σπύρος Θεοδωρίδης

Παραγωγή: A Priori Dance Co.

www.apriori-dance.com

www.facebook.com/aprioridanceco

Πληροφορίες και κράτηση θέσης για τη συμμετοχή στο καλλιτεχνικό εργαστήριο:eleonorailia@gmail.com

Τηλέφωνο: 6976-453246

Σημείο Συνάντησης και έναρξης του εργαστηρίου και των παραστάσεων για το Νησί Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων:

Mώλος, στα Καραβάκια για το Νησί.

Συνεργαζόμενοι φορείς υποδοχείς στo Νησί Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων:

-Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου Ιωαννίνων

-Κοινότητα Νήσου Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3