ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΚΕΔΕ έστειλε μάσκες για τους μαθητές

Εικόνα του άρθρου Η ΚΕΔΕ έστειλε μάσκες για τους μαθητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2020, 14:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θυμάστε που η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) είχε αναλάβει να μοιράσει μάσκες στους μαθητές των σχολείων τον Σεπτέμβριο; Και που οι υφασμάτινες μάσκες που μοίρασε ήταν τεραστίων διαστάσεων;

Μετά από τέσσερις μήνες, η ΚΕΔΕ επιστρέφει με τις υπόλοιπες μάσκες, μέσω διαγωνισμού (β’ φάση) που έκανε τον Οκτώβριο, με προϋπολογισμό 3,3 εκατ. ευρώ, και βάσει νέων προδιαγραφών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε ότι στο εργοτάξιό του έφτασαν οι μάσκες για τους μαθητές των σχολείων του αλλά και των υπόλοιπων Δήμων, οι οποίοι τις έχουν παραλάβει ήδη.

Από την ΚΕΔΕ απεστάλησαν 20.860 μάσκες για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 22.100 για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με μέριμνα των Σχολικών Επιτροπών, μετέφερε τα κιβώτια στα γραφεία τους και προχώρησε στον διαχωρισμό και την κατανομή ανά σχολείο.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν οι διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων και ήδη έχει ξεκινήσει η παράδοση των μασκών στις σχολικές μονάδες.

Οι μάσκες που προορίζονται για τα νηπιαγωγεία παραλαμβάνονται από τα γραφεία των σχολικών επιτροπών και, με την ολοκλήρωση της διανομής αυτής, θα ακολουθήσει η διανομή στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα και χωρίς να υπάρξει καμία ταλαιπωρία ή συνωστισμός. Εύλογο από τη στιγμή που οι μαθητές κάνουν εξ αποστάσεως μάθημα μέχρι αύριο 23 Δεκεμβρίου. Το υπουργείο Παιδείας έχει εκφράσει την προσδοκία του ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, αλλά… όλα βρίσκονται υπό εξέταση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back