ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η φωτογραφική Βωβούσα έρχεται

Εικόνα του άρθρου Η φωτογραφική Βωβούσα έρχεται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2017, 21:36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Βωβούσα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ της, από 28 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου, με ένα πρόγραμμα γεμάτο με εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις –κι όχι μόνο (μέρος του οποίου θα πραγματοποιηθεί και στο γειτονικό χωριό, στο Περιβόλι Γρεβενών). 

Οι επίσημοι «προσκεκλημένοι» φέτος είναι οι αδελφοί Μανάκια, δύο προσωπικότητες με μεγάλη συμβολή στον πολιτισμό της Ελλάδας και των Βαλκανίων, που άφησαν το στίγμα τους στα κινηματογραφικά δρώμενα στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκτός από το αφιέρωμα στους Μανάκια μέσα και από μια έκθεση φωτογραφιών όπου απεικονίζονται σκηνές του βίου των δύο αδελφών, το φεστιβάλ Βωβούσας θα υποδεχθεί άλλες τρεις φωτογραφικές εκθέσεις. 

Σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, θα αναβιώσει η έκθεση της Μυρτώς Παπαδοπούλου «Μέτσοβο 1900» ενώ επίσης θα φιλοξενηθεί η φωτογραφική έκθεση του Κώστα Μπαλάφα «Φωτογραφικές μνήμες από τη Σύγχρονη Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 2003. Εκθέσεις που προσανατολίζονται στη ζωή της Ηπείρου, στα έθιμα και σε όλες αυτές τις συνήθειες που δίνουν στη ζωή της υπαίθρου την παραδοσιακή της αξία.


Τέλος, θα παρουσιαστεί η έκθεση του ελβετού φωτογράφου Yannic Bartolozzi που φιλοξενήθηκε στη Βωβούσα για ένα μήνα στο πλαίσιο του 2ου Vovousa Festival Artist in Residence Program. Ο Bartolozzi έκανε μια αντισυμβατική επιλογή καταγραφής των εικόνων. Επέλεξε ως μέσο μια παλιομοδίτικη αναλογική pinhole κάμερα που, αντί για φακό, έχει μια απειροελάχιστη οπή ενώ για επιφάνεια καταγραφής του φωτός χρησιμοποιεί φιλμ 10×12,5 εκ. Πρόκειται για μια μία εργασία για τη Βωβούσα.


Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.vovousafestival.gr 


* H κεντρική φωτογραφία είναι του Γιώργου Δέτση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back