Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επιτροπή, της επιτροπής…

Εικόνα του άρθρου Η επιτροπή, της επιτροπής…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2020, 18:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών συγκρότησε μια επιπλέον επιτροπή, για την «ανασυγκρότηση του τοπικού τουρισμού», στην οποία όμως δεν κάλεσε τα συλλογικά όργανα άμεσα εμπλεκόμενων, όπως για παράδειγμα των ξενοδόχων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αποκλεισμός τους προκάλεσε την αντίδρασή τους και ο Δήμος, στην απάντησή του, δεν δίνει και πολλές εξηγήσεις. 

Αναφέρει καταρχάς ότι η επιτροπή δεν υποκαθιστά καμία θεσμοθετημένη και ότι έχει συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης όπως και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Δεν εξηγεί όμως γιατί από μια επιτροπή για τον τουρισμό, ειδικά στην έκτακτη συγκυρία της πανδημίας, εξαιρούνται κλάδοι όπως οι επιχειρηματίες του τουρισμού, τουλάχιστον δια των συλλογικών τους οργάνων όπως πχ η Ένωση Ξενοδόχων. Σημειώνεται ότι επιχειρηματίες του χώρου, κατά μόνας, κλήθηκαν να συμμετάσχουν.

Η απάντηση του Δήμου στην κριτική των ξενοδόχων, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι είναι «διεθνής πρακτική» να δημιουργούνται σε τέτοιες περιστάσεις, «ad hoc επιτροπές για να οργανωθούν τακτικές άμεσης αντιμετώπισης των αρνητικών φαινομένων και καμπάνιες και δράσεις ανασυγκρότησης (recovery) του προορισμού».

Συμπληρώνει ότι «οι Επιτροπές Ανασυγκρότησης Τουρισμού είναι, λοιπόν, έκτακτες επιτροπές εργασίας και όχι διαβούλευσης, που συνέρχονται για να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη κατάσταση, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με μία στοχευμένη καμπάνια».

Και πάλι όμως, δεν εξηγεί πώς και γιατί θα διαχειριστεί μια «στοχευμένη καμπάνια» μια άτυπη επιτροπή ή ακόμα, αν η συγκεκριμένη επιτροπή θα συμμετάσχει στη θεσμοθετημένη και θα χρησιμοποιηθούν εκεί τα συμπεράσματά της.

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η επιτροπή (η άτυπη…) έχει ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back