Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τοπικός τουρισμός: οι επόμενες κινήσεις

Εικόνα του άρθρου Τοπικός τουρισμός: οι επόμενες κινήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2020, 16:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις «μηχανές» του τουρισμού προσπαθεί να βάλει μπρος και ο Δήμος Ιωαννιτών, με τον ειδικό σύμβουλο για θέματα τουρισμού Σπύρο Πέγκα να κάνει γνωστό ότι για το επόμενο τρίμηνο το πλάνο προβολής των Ιωαννίνων θα εστιάσει στον εσωτερικό τουρισμό και σε ξένες αγορές στις οποίες υπάρχει μια βάση από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα του σχεδιασμού της επόμενης μέρας συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημαρχείου με φορείς. Το Δημαρχείο, όπως ανακοινώθηκε, έχει συστήσει μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι τέλος του χρόνου σε συνεργασία με τη θεσμοθετημένη επιτροπή τουρισμού. Ποια είναι η διαφορά αυτή της επιτροπής από την άλλη επιτροπή; «Αποτελεί ένα ευέλικτο σχήμα με τη συμμετοχή θεσμοθετημένων φορέων, του Δήμου και ιδιωτών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πέραν… της ονοματοδοσίας επιτροπών, στη συνεδρίαση που έγινε, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Ιωαννίνων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι οι υποδομές υγείας που διαθέτει και το γεγονός ότι η περιοχή έμεινε σχεδόν «ανέγγιχτη» από την πανδημία.

«Μπροστά σε μια νέα καθημερινότητα που ακόμη δεν ξέρουμε ποια χαρακτηριστικά θα έχει, η πόλη πρέπει να είναι τουριστικά παρούσα, να επενδύσει πέρα από τα πλεονεκτήματά της και στις δυνατότητες που δημιουργούν οι υποδομές υγείας και οι υγειονομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που αποτελούν μία επιπλέον εγγύηση για τους επισκέπτες», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός τοπικού υγειονομικού πρωτοκόλλου το οποίο θα υιοθετηθεί από τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Κατά τα άλλα, στη συνεδρίαση εκ μέρους του Δήμου έγινε ενημέρωση για τη συνεργασία του Δήμου με τον ΕΟΤ, ενώ στο τραπέζι «έπεσε» και η υπενθύμιση ότι ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης απευθυνθεί στη διοίκηση της Aegean ζητώντας, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, να εξετάσει την δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης, o αντιδήμαρχος Έξυπνης Πόλης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Λυκογιώργος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, το μέλος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Σταύρος Βλάχος, εκπρόσωποι των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης, επαγγελματίες του τουρισμού, του συνεδριακού τουρισμού και των ξεναγών. 

Παρών ήταν και ο Νίκος Γκόλας, με την ιδιότητα του πρώην αντιδημάρχου Τουρισμού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back