Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H «ελληνική PISA» και 26 σχολεία της Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου H «ελληνική PISA» και 26 σχολεία της Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2022, 16:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φέτος, το εκπαιδευτικό σύστημα εγκαινιάζει και τις περίφημες εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα (αλλιώς «ελληνική PISA»). To διεθνές πρόγραμμα για την αξιολόγηση των μαθητών (Programme for International Student Assessment-PISA) υλοποιείται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Oι εξετάσεις στα γνωστικά αντικείμενα της νεοελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών αφορούν μαθητές της στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων και θα γίνουν την Τετάρτη 18 Μαΐου. Τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών. 

Οι διαγνωστικές εξετάσεις στοχεύουν «στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα» σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Σε αυτές θα συμμετάσχουν μαθητές όχι μόνο των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών σχολείων.

Φέτος, οι εξετάσεις θα γίνουν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών (σε 6000 μαθητές Δημοτικών και 6000 μαθητές Γυμνασίων), σε 300 Γυμνάσια και σε 300 Δημοτικά σε όλη τη χώρα. Η συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική.

Από την Ήπειρο, θα συμμετέχουν 12 Δημοτικά Σχολεία και 14 Γυμνάσια.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας τα Δημοτικά Σχολεία Βίγλας, Πέτα και Μεσούντας. Επίσης, τα Γυμνάσια Γραμμενίτσας, Πέτα και Κωστακιών, το 2ο και το 5ο Γυμνάσιο Άρτας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, τα Δημοτικά Σχολεία Ρωμανού, Βουτσαρά, Ελληνικού και Επισκοπικού και το 1ο Γυμνάσιο Πραμάντων, τα Γυμνάσια Βροσίνας, Δελβινακίου, Μεταμόρφωσης και Ελεούσας, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο (ιδιωτικό σχολείο) και το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας και το Γυμνάσιο Πάργας και το 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.

Διαβάστε: Το PISA/ΟΟΣΑ και η κομπογιαννίτικη «Ελληνική PISA»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back