ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η δημοτική αρχή κρύβεται…»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοτική αρχή κρύβεται…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2022, 15:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων συνεδριάζει στις 24 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί. Και η συνεδρίαση δεν θα γίνει καν με τηλεδιάσκεψη, αλλά δια περιφοράς (μέσω email οι απαντήσεις του κάθε δημοτικού συμβουλίου επί των θεμάτων).

H παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα αποφάσισε να απέχει από τη συνεδρίαση αυτή καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι «’κρύβεται’ από τις ευθύνες της» και ότι «είναι φοβική απέναντι στον διάλογο».

Για την παράταξη υπάρχουν ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, και τα οποία πρέπει να συζητηθούν σε μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου –κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε διά περιφοράς συνεδρίαση.

Ενδεικτικά αναφέρεται στην καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των σχολικών κτιρίων στο παλαιό «Χατζηκώστα» αλλά κυρίως στις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό των led που έκανε η Περιφέρεια Ηπείρου και στον οποίο η δημοτική αρχή «ήταν θεατής».

«Δύο σημαντικοί διαγωνισμοί υπηρεσιών για τον Δήμο μας διενεργήθηκαν κατά την περίοδο διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής. Ο ένας αφορούσε την αποκομιδή των απορριμμάτων, στον οποίο ήταν και διενεργούσα αρχή. Ο άλλος αυτός των λαμπτήρων led στον οποίο ήταν θεατής. Η υπέρμαχη της διασφάλισης του ανταγωνισμού για το συμφέρον των πολιτών δημοτική αρχή, κατάφερε και στους δύο να ‘μηδενίσει’ τον ανταγωνισμό, αφού έλαβε μόνο μία προσφορά για καθέναν με σχεδόν μηδενική έκπτωση. Έτσι, έχει ήδη φορτώσει στις πλάτες των πολιτών δυσβάστακτα κόστη, αφού το αποτέλεσμα των διαγωνισμών όχι μόνο δεν αποφέρει κανένα όφελος στις τσέπες τους, αλλά τους επιβαρύνει κιόλας» τονίζει.

Για την παράταξη, η δημοτική αρχή αποφάσισε να κάνει διά περιφοράς τη συνεδρίαση της Δευτέρας για να αποφεύγει τη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης.

«Το επιχείρημά της ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι επί το πλείστον γραφειοκρατικά είναι έωλο καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει και η ίδια, υπάρχουν μια σειρά σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων- ορισμένα μόνο από τα οποία θίξαμε πιο πάνω- που απασχολούν το δήμο μας και θα μπορούσαν να τεθούν στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση» προσθέτει.

Η «Ενότητα Πολιτών» αναφέρει ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος να γίνει η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, «ο οποίος ειρήσθω εν παρωδώ αλληλογράφησε προσχηματικά με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου».

Η ανακοίνωσή της κλείνει με ένα σχόλιο για τον προϋπολογισμό, καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή «επικοινωνιακές υπερβολές» και «θριαμβολογίες». «Τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό… δεν θα μπορέσει βέβαια να την αποφύγει, όσα νομοθετήματα κι αν πέρασε ο Θεοδωρικάκος και οι συν αυτώ» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back