Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η δημοτική αρχή έχει θάρρος»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοτική αρχή έχει θάρρος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2020, 18:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 Τον πρώτο χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής απολογίζει η μικρότερη παράταξή της, τα «Γιάννενα τώρα».

Η παράταξη του κ. Μπαρτζώκα απολογίζει κυρίως ό,τι αφορά την ίδια και όχι τόσο γενικά τη δημοτική αρχή. Κυρίως αναφέρεται τι κάνουν οι δύο εκπρόσωποί της, Άρης Μπαρτζώκας και Δημήτρης Πάνου, που έχουν λάβει επιτελικές θέσεις σε ΔΕΥΑΙ και ΟΚΠΑΠΑ, στο πλαίσιο της συμφωνίας διακυβέρνησης του Δήμου.

Ενδεικτικό είναι ότι είναι πιο αυτοκριτική από ό,τι η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» στη δική της ανακοίνωση.

Βέβαια, χρησιμοποιεί παρόμοια επιχειρήματα, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις σε συγκυρίες όπως η πανδημία (λιγότερο) και στην αντιπολίτευση (περισσότερο).

Την αντιπολίτευση την κατηγορεί για «και άγονο αντιπολιτευτικό λόγο» και θεωρεί ότι η δημοτική αρχή έχει… «θάρρος και συνεχίζει να διοικεί το Δήμο αλλά και να μένει απόλυτα προσηλωμένη στο έργο της». Βέβαια, δεν είναι ζήτημα «θάρρους» αλλά εκλεγμένης, θεσμικής υποχρέωσης, μιας και η δημοτική αρχή στηρίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης.

Η παράταξη αποδίδει τα εύσημα στους κ.κ. Πάνου και Μπαρτζώκα για τους χειρισμούς τους στις θέσεις ευθύνης, λέγοντας ότι ο μεν κ. Πάνου στον ΟΚΠΑΠΑ και η δημοτική αρχή «βρέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, προσφέροντας πολύτιμο κοινωνικό έργο στις ευάλωτες ομάδες των συνδημοτών μας» και ο κ. Μπαρτζώκας στη ΔΕΥΑΙ «προσφέρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση αφετέρου εργάζεται για τον περιορισμό της κατασπατάλησης οικονομικών πόρων, ώστε τελικά να οδηγηθούμε κάποτε σε μια γενναία μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, πράγμα που αποτελεί επιτακτικό αίτημα του συνόλου των δημοτών».  

Τέλος, σχετικά με τα προβλήματα, η παράταξη υιοθετεί ορολογία «θετικής αντιπολίτευσης. «Αισιοδοξούμε πως στο άμεσο προσεχές διάστημα οι θλιβερές εικόνες με τους κάδους γεμάτους απορρίμματα θα αποτελούν παρελθόν, προσφέροντας στους δημότες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και το σεβασμό που τους αξίζει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back