Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΔΕΥΑΙ εκσυγχρονίζεται

Εικόνα του άρθρου Η ΔΕΥΑΙ εκσυγχρονίζεται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2023, 11:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρόταση της ΔΕΥΑΙ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»,  για την προμήθεια και εγκατάσταση 11.900 ψηφιακών υδρομέτρων και παροχομέτρων γεωτρήσεων (προϋπολογισμός 9 εκατ. ευρώ), εγκρίθηκε.

Μέσω του έργου, η ΔΕΥΑΙ θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ασύρματων ψηφιακών υδρομέτρων για την παρακολούθηση των δεδομένων οικιακών καταναλώσεων (3,9 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Άρη Μπαρτζώκα, θα αντικατασταθούν 11.900 παλιά υδρόμετρα σε «συνοικίες του βορείου τομέα της πόλης των Ιωαννίνων» όπως είπε, και οι ενδείξεις θα ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Θα είναι μια συγκλονιστική αλλαγή, σε μια εταιρία που επί σειρά ετών υποχρεώνει τους καταναλωτές να αλλάζουν με δικό τους κόστος το υδρόμετρο, αν αυτό χαλάσει…

Επίσης, μέσω του προγράμματος, η ΔΕΥΑΙ θα εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα παρακολούθησης των υδροληψιών σε 29 γεωτρήσεις σε Παμβώτιδα και Πέραμα, καθώς και τοπικούς σταθμούς ελέγχου σε κρίσιμα σημεία του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (προϋπολογισμός 3,3 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back