ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΔΕΥΑΙ χτυπάει την πόρτα του Ταμείου Ανάκαμψης

Εικόνα του άρθρου Η ΔΕΥΑΙ χτυπάει την πόρτα του Ταμείου Ανάκαμψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 15:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων ύψους 13 εκατ. ευρώ υπέβαλε η ΔΕΥΑΙ στο Ταμείο Ανάκαμψης μετά από την πρόσκληση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε θέματα υποδομών παροχής νερού, ψηφιακών υδρομέτρων και τηλεμετρίας.

Η πρώτη πρόταση που υπέβαλε, αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ασύρματων ψηφιακών υδρομέτρων παρακολούθησης δεδομένων οικιακών καταναλώσεων (Α΄ φάση), προϋπολογισμού 5,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει την αντικατάσταση 15.000 παλαιών υδρομέτρων σε συνοικίες του κέντρου των Ιωαννίνων με σύγχρονα ψηφιακά υδρόμετρα τα οποία θα τηλεμεταδίδουν τις ενδείξεις τους και γενικότερα την κατάστασή τους σε ειδική πλατφόρμα ελέγχου στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ. «Έτσι, θα αποφεύγονται λάθη στην καταμέτρηση και θα εντοπίζονται αμέσως τυχόν δυσλειτουργίες ή διαρροές των υδρομέτρων» αναφέρεται. Σε Β’ φάση θα ακολουθήσει υποβολή πρότασης για περισσότερα ψηφιακά υδρόμετρα με τελικό στόχο την κάλυψη όλου του Δήμου Ιωαννιτών.

Σημειωτέον ότι τα αναλογικά υδρόμετρα ξεπερνούν τα 70.000 στον Δήμο.

Η δεύτερη πρόταση σχετίζεται με την αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Και συγκεκριμένα: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ηλιόκαλης, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, και προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος παρακολούθησης παροχών υδροληψιών εξωτερικού υδραγωγείου Δ (μεταφορά από το «Αντώνης Τρίτσης), προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

Και η τρίτη πρόταση είναι η αναβάθμιση υποδομών Δημοτικής Ενότητας Περάματος, και συγκεκριμένα: Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος παρακολούθησης παροχών υδροληψιών εξωτερικού υδραγωγείου (μεταφορά από το «Αντώνης Τρίτσης), προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

«Οι εγκρίσεις των χρηματοδοτήσεων, τις οποίες όλοι ευχόμαστε, θα σημάνουν μια νέα εποχή για τη ΔΕΥΑΙ αφού θα της δώσουν τη δυνατότητα να βασίζεται στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες σε θέματα ύδρευσης και να μην υστερεί σε τίποτα από αντίστοιχες επιχειρήσεις των προηγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Άρης Μπαρτζώκας, στην ανακοίνωσή του.  

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3