ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων στέλνει προκήρυξη…

Εικόνα του άρθρου Η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων στέλνει προκήρυξη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2022, 14:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πρόβλημα που δημιούργησε το χρηματιστήριο ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής σε μια εντελώς απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο, ελληνική οικονομία και υποδομή, απειλεί τώρα και το νερό…

Αν δεν έχετε αντιληφθεί πόσο απειλητική για τη δομή της ελληνικής οικονομίας (και κοινωνίας) είναι η ενεργειακή ακρίβεια, δείτε το λογαριασμό της ΔΕΥΑΙ που λάβατε αυτές τις μέρες. Ευτυχώς, ακόμα οι χρεώσεις είναι οι παλιές.

Η ΔΕΥΑΙ όμως γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να κρατήσει αυτή την πολιτική, εφόσον η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το, εδώ και 9 μήνες αίτημα των ΔΕΥΑΙ όλης της χώρας (μιας και η ακρίβεια δεν ενέσκηψε τώρα, όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση), για ένταξη σε ειδικά τιμολόγια ενεργειακής χρέωσης.

Μαζί με τον τελευταίο λογαριασμό λοιπόν, η ΔΕΥΑΙ στέλνει μια… προκήρυξη, ένα ενημερωτικό σημείωμα που παραθέτει και τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι ΔΕΥΑΙ «είναι λόγω των εγκαταστάσεών τους  ενεργοβόρες επιχειρήσεις και κινδυνεύουν να ‘πνιγούν’ στα χρέη και να καταρρεύσουν, με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της χώρας μας».

Προσθέτει ότι επειδή η ΔΕΥΑΙ δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους καταναλωτές με αυξήσεις στα (ήδη ακριβά, κατά τόπους) τιμολόγια νερού, η ΕΔΕΥΑ, το πανελλαδικό τους όργανο, έχει ζητήσει μέτρα από την κυβέρνηση για άμεση επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αναδρομικά, για να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος καθώς και μείωση του ΦΠΑ στο νερό, από το 13% στο 6%, την οποία η ΕΔΕΥΑ ζητάει από το 2020…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back