Oikonomou pisoi

Η βενζίνη πέφτει αλλά… είναι η ακριβότερη

Εικόνα του άρθρου Η βενζίνη πέφτει αλλά… είναι η ακριβότερη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2022, 18:19

Πριν από 10 μέρες, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο νομό Ιωαννίνων σημείωνε κάμψη, στα 2,386 ευρώ/λίτρο και η Ελλάδα είχε την Πέμπτη πιο ακριβή βενζίνη στον ευρωπαϊκό χώρο.

Με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 17 Ιουλίου, η μέση τιμή (προφανώς, μπορείτε να βρείτε και πιο ακριβή και πιο φτηνή από αυτή την τιμή) στο νομό ήταν ακόμα πιο κάτω, στα 2,304 ευρώ το λίτρο.

Η κάμψη ήταν σημαντική, αλλά δυστυχώς, όχι μόνο η βενζίνη παραμένει πανάκριβη, αναλογικά με τα ελληνικά εισοδήματα, αλλά η τιμή της μειώνεται πολύ αργά.

Σήμερα, 18 Ιουλίου, για την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 11 του μήνα, η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ δηλαδή πριν από δέκα μέρες είχε την Πέμπτη ακριβότερη, η τιμή μειώθηκε πιο γρήγορα σε άλλες χώρες, από ό,τι στην Ελλάδα.

Σημειωτέον ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν από ένα μήνα περίπου, σε έκθεσή της, είχε διατυπώσει το ερώτημα αν «προσαρμόζονται οι τιμές λιανικής πιο αργά (feathers) στη μείωση των χονδρικών τιμών και πιο γρήγορα (rockets) στην αύξηση αυτών».

Αυτά, ενώ αναμένεται το νέο fuel pass, μετά το πενιχρό πρώτο βοήθημα που ελάχιστα στήριξε την κατανάλωση και τη συνεχή «αιμορραγία» των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back