ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η απομάκρυνση του αγάλματος της Ολυμπιάδας

Εικόνα του άρθρου Η απομάκρυνση του αγάλματος της Ολυμπιάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2022, 12:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κακόγουστο άγαλμα της Ολυμπιάδας με τον μικρό Μεγάλο Αλέξανδρο απομακρύνθηκε από το (πρώην) παρκάκι απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο.

Η απομάκρυνση του αγάλματος (κατασκευασμένο σε αμερικάνικο εργαστήριο παραγωγής γλυπτών), που βρισκόταν στη θέση αυτή επί 18 χρόνια και που αποτελούσε δωρεά της αποδημίας εξ Αμερικής στην πόλη των Ιωαννίνων, ήταν αναμενόμενη. Κι αυτό λόγω των εργασιών κατασκευής του κυκλικού ισόπεδου κόμβου από τον Δήμο Ιωαννιτών. Για τον ίδιο λόγο, την περασμένη εβδομάδα είχε προηγηθεί η κοπή των δέντρων.

Το άγαλμα της Ολυμπιάδας οδηγήθηκε για αποθήκευση σε χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Μέχρι νεωτέρας… O Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το άγαλμα αυτό.

Σε αποθήκη οδηγήθηκε και η προτομή του Γεωργίου Μυλωνά διά χειρός του γλύπτη Θ. Παπαγιάννη.


Οι κατασκευαστικές εργασίες για τον κόμβο βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο τμήμα της λεωφόρου Δωδώνης που περνάει μπροστά από το πρώην παρκάκι, γίνονται ήδη εκσκαπτικές εργασίες. Ο κόμβος δεν θα είναι μικρός. Η διάμετρος της κυκλικής νησίδας θα είναι 22 μ. ενώ η εξωτερική διάμετρος 44 μ.

ΣΧΟΛΙΑ
ιερεμίας
Την προτομή θα τη βάλει μπροστά στο πανεπιστήμιο στη Δομπόλη μόλις το φτιάξει ΚΑΙ ΑΥΤΟ ο Δημαρχάρας μας. Αιντε γιατι οι προηγούμενοι ήταν τελείως ντατσκανάρηδες
ούτις
δηλαδή... να κλείσει κι άλλο το πεζοδρόμιο; φαντάζεστε τι κυκλοφοριακή ασφυξία θα προκύψει σε εκείνο το σημείο;
Ελένη
Προς Ιερεμία Και πολύ καλά θα κάνει ο δήμαρχος να τοποθετήσει την προτομή του Μυλωνά στο παλιό πανεπιστήμιο, διότι χωρίς Μυλωνά δεν θα υπήρχε πανεπιστήμιο στα Γιάννενα. Όμως επειδή θα πάρει χρόνια η ανακατασκευή του , μήπως να τοποθετηθεί νωρίτερα κάπου αλλού ?( Ποιός ξέρει άλλωστε ποιος θα είναι δήμαρχος τότε- ίσως πάλι κάποιος ντατσκαναρης, όπως αποκαλεσατε τους προηγούμενους.).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back