Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η απίθανη ιστορία ενός «αδερφού Ώλμαν»

Εικόνα του άρθρου Η απίθανη ιστορία ενός «αδερφού Ώλμαν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2018, 02:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λαμάρ Γουίλιαμς δεν ήταν εξ αίματος Allman Brother, αλλά αποτελούσε τμήμα της μεγαλύτερης και πιο αγαπημένης οικογένειας του southern rock. O Γουίλιαμς ήταν ο μπασίστας των Allman Brothers, πέθανε σαν σήμερα το 1983, μέχρι τότε όμως είχε δημιουργήσει μια σχεδόν απίστευτη ιστορία.

Ο Γουίλιαμς, γεννημένος στο Γκαλφπορτ του Μισισιπή, το 1968 πήγε φαντάρος στο Βιετνάμ. Γύρισε το 1970, όταν ο αμερικάνικος στρατός τον αποστράτευσε τιμητικά, όχι με το σύνολο των λόγων που δικαιολογούν μια μιλιταριστική στάση όμως. Ο Γουίλιαμς, ο οποίος στην πορεία έγινε ενεργό μέλος του κινήματος κατά του πολέμου, αλλά και των μαύρων οργανώσεων στις ΗΠΑ, συχνά εξαφανιζόταν από τη μονάδα του στο Βιετνάμ και ζούσε μόνος του ή μαζί με άλλους λιποτάκτες του αμερικάνικου στρατού στη ζούγκλα.

Το 1972 εντάχθηκε στους Allman brothers, καθώς ο κολλητός του Τζέι Γιόχανσον ήταν ήδη ο ντράμερ της μπάντας. Ο Γουίλιαμς αντικατέστησε τον πρώτο μπασίστα των Bros, τον Μπέρι Όκλι, ο οποίος ήταν το δεύτερο μέλος του γκρουπ που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με τη μηχανή του, ένα χρόνο μετά το χαμό του κιθαρίστα Ντουέιν Ώλμαν με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σημείο…

Ο Γουίλιαμς συνδέθηκε με ένα από τα πλέον σημαντικά άλμπουμς του ροκ εν ρολ, το Brothers and Sisters του 1973.

Το 1981 όμως, ο μπασίστας διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος προκλήθηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς του, από το «πορτοκαλί αέριο», το θανατηφόρο agent orange που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποίησε αφειδώς στο Βιετνάμ πριν οι Βιετκόγκ  κυνηγήσουν και τον τελευταίο διπλωμάτη από τη χώρα… Ο Γουίλιαμς πέθανε πριν από 35 χρόνια ακριβώς, υποκύπτοντας στην επάρατο, αφήνοντας πίσω του μια απίθανη ιστορία, προσωπική και μουσική.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back