Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η απάντηση της κυβέρνησης για την Κακαβιά

Εικόνα του άρθρου Η απάντηση της κυβέρνησης για την Κακαβιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2020, 20:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν έμεινε ικανοποιημένη η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, από την απάντηση σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα στην Κακαβιά, που έλαβε σε ερώτησή της, από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Η κα Τζούφη παρατηρεί ότι «παρά το αναφερόμενο ‘κλείσιμο των ελληνοαλβανικών συνόρων’, χιλιάδες πολίτες περνούν καθημερινά από τον χερσαίο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή οι διακινούμενοι  εμπίπτουν στις εξαιρέσεις των κλειστών συνόρων (όπως οι κάτοχοι δελτίων ταυτότητας ομογενούς, οι κάτοχοι αδειών παραμονής λόγω εργασίας και οι έχοντες διπλή υπηκοότητα), ο υφυπουργός Υγείας στην απάντησή του ανέφερε ως  μέτρο  πρόληψης την υποχρέωση των μετακινούμενων για συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού Επιβατών».

Ωστόσο η συμπλήρωση της συγκεκριμένης φόρμας δεν παρέχει διασφάλιση για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων (δεν πρόκειται για τεστ) και σύμφωνα με τη βουλευτή, «ούτε μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη διασπορά, εάν δε συνοδεύεται από τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους».

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι θα γίνουν 5 επιπλέον Κινητές Μονάδες Υγείας στο νομό Ιωαννίνων, «χωρίς να δώσει πληροφορίες για τη δράση των ΚΟΜΥ που λειτουργούν σήμερα στην περιοχή και χωρίς να δεσμεύεται για τον τρόπο και τον τόπο της μελλοντικής δραστηριοποίησης τους, ενώ διευκρίνισε ότι η  λήψη επιπλέον μέτρων θα γίνει όταν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Ακόμα, σύμφωνα με την κα Τζούφη, ο κ. Κοντοζαμάνης «αρνήθηκε την αναγκαιότητα της εγκατάστασης περιφερειακής δομής του ΕΟΔΥ σε υπάρχουσες υποδομές στα Ιωάννινα, η οποία, σε άμεση διασύνδεση και συνεργασία με τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,  θα μπορούσε να συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση, στον συντονισμό και στην εξασφάλιση της απαραίτητης ενημέρωσης των εργαζομένων, των ταξιδιωτών και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα, που είναι κρίσιμος παράγοντας στην ανάληψη της ατομικής ευθύνης που ζητάει η κυβέρνηση από τους πολίτες».

Στη δευτερολογία της η κα Τζούφη είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να ενισχυθούν οι δομές υγείας και να δημιουργηθούν νέες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back