Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «ανατομία» μιας συνάντησης

Εικόνα του άρθρου Η «ανατομία» μιας συνάντησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2017, 17:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση με την οδό Νιάρχου συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις, με τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες της περιοχής διά του δικηγόρου τους Γιάννη Καραπάνου να κατηγορούν την περιφερειακή αρχή για «εμπαιγμό».

Η παρέμβαση αυτή έρχεται ως απάντηση στα όσα υποστήριξε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωσή της, λοιπόν, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες επαναλαμβάνουν ότι η περιφερειακή αρχή πριν από λίγο καιρό εξέφρασε ενώπιον τους την πρόθεσή της για τροποποίηση της μελέτης. Ωστόσο, αργότερα άλλαξε γνώμη.

Όπως σημειώνουν, είχαν ενημερωθεί από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν εντεταλμένο σύμβουλο Κώστα Σιαράβα να γίνει μια συνάντηση στο πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Νιάρχου. «Μας ανέφερε ότι έρχεται με εντολή περιφερειάρχη και μας μετέφερε τη βούλησή του για τροποποίηση της μελέτης, που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Μάλιστα σε μία από τις επόμενες ημέρες, μάς προσκόμισε κείμενο στο οποίο μας ζητούσε υπογραφές, έτσι ώστε, να φαίνεται ότι η τροποποίηση της μελέτης είναι και δική μας πρόταση» υπογραμμίζουν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, στη συνέχεια κατέθεσαν στις 19 Μαΐου κείμενο με υπογραφές τους στο γραφείο του περιφερειάρχη, αλλά… «Μας είπε ορθά κοφτά ότι δεν αλλάζει θέση. Υποκρισία; Απίστευτη κοροϊδία σε βάρος πολιτών των Ιωαννίνων» αναρωτιούνται. «Η απόσταση του περιφερειάρχη από την κοινωνία των Ιωαννίνων και τα προβλήματά της, είναι μεγάλη και έκδηλη και σε όποιες συμπεριφορές, όπως οι προηγούμενες, θα απαντήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο» επισημαίνουν ενώ τονίζουν ότι «είναι ιδιαίτερα προκλητικό να παρουσιάζεται ένα έργο, που –σημειωτέον- χρηματοδοτεί ο Δήμος, ως αναπτυξιακό όταν εμείς θα κλείσουμε και δεν θα έχουμε πρόσβαση στις δουλειές και στα σπίτια μας».

Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε μια ολίγον τι διαφορετική εκδοχή αυτής της συνάντησης (για την οποία ο κ. Καραπάνος είχε μιλήσει ήδη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας). Όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο κ. Καχριμάνης, ενημερώνοντας την επιτροπή για τα τεκταινόμενα γύρω από την οδό Νιάρχου, η συνάντηση του κ. Σιαράβα στο πρατήριο υγρών καυσίμων με τους επιχειρηματίες ήταν… τυχαία. Στην «τυχαία αυτή συνάντηση», ο κ. Σιαράβας είπε στους διαμαρτυρόμενους επιχειρηματίες να καταθέσουν ένα υπόμνημα με τις ενστάσεις τους στην Περιφέρεια. Στη συνέχεια, οι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν στο γραφείο του περιφερειάρχη με το υπόμνημα. Ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι λόγω φόρτου εργασίας, τους παρέπεμψε στην αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back