Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμένουν για την οδό Νιάρχου

Εικόνα του άρθρου Επιμένουν για την οδό Νιάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2017, 22:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι γύρω από την οδό Νιάρχου, δεν έχουν ξεχάσει τη δέσμευση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για άμεση παρουσίαση της μελέτης για την ανακατασκευή της οδού στο δημοτικό συμβούλιο. Ένας μήνας έχει περάσει, και παρουσίαση της μελέτης δεν έχει γίνει. Με ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή των διαμαρτυρόμενων κατοίκων-επαγγελματιών παρά την οδό Νιάρχου, Κάτω Νεοχωρόπουλου και Σεισμοπλήκτων κάνει γνωστό ότι ζητά όχι μόνο την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και την παραλαβή στοιχείων της οριστικής μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η υπόθεση της οδού Νιάρχου είχε προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς στις σχέσεις Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών. Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αυτή που έχει σχεδιάσει το οδικό αυτό έργο, το οποίο προβλέπει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα, παράδρομους, ποδηλατόδρομο και τραμ. Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της, όπως είχε διαφανεί και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 Ιουνίου, όταν και το όλο θέμα είχε συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών και των κατοίκων, είχε συμμεριστεί τους προβληματισμούς των τελευταίων. Οι εξελίξεις αυτές είχαν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός είναι υπερβολικός και ζητούν επί της ουσίας να γίνει η οδός Νιάρχου όπως είναι σήμερα η εθνική οδός, με τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης να λειτουργεί ως λωρίδα εισόδου-εξόδου στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Να μην υπάρχουν δηλαδή παράδρομοι και άρα να μη γίνει η Νιάρχου ένας αυτοκινητόδρομος κλειστού τύπου..

Παράλληλα ζητούν τον αποχαρακτηρισμό της Νιάρχου από δευτερεύουσα εθνική οδό σε δημοτική οδό, υπενθυμίζοντας ότι ένα τμήμα της περιοχής βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, αλλά και των ανασχεδιασμό του ανισόπεδου κόμβου με την περιφερειακή οδό.

Προς κάθε πλευρά, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή της υλοποίησης της προτεινόμενης από την Περιφέρεια Ηπείρου μελέτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back