ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αξιολόγηση ξεκινά...

Εικόνα του άρθρου Η αξιολόγηση ξεκινά...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2017, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας για τη διαδικασία του συμμετοχικού προϋπολογισμού που «έκλεισε» την Παρασκευή.

Συνολικά κατατέθηκαν 67 προτάσεις με αναφορά στους τομείς της καθημερινότητας, της εξυπηρέτησης του πολίτη, του πολιτισμού/τουρισμού/αθλητισμού, της κοινωνικής μέριμνας, της εκπαίδευσης και των κοινόχρηστων χώρων. Από το σύνολο των προτάσεων οι 38 υποβλήθηκαν από πολίτες, οι 20 από φορείς και οι 9 από ομάδες πολιτών, ενώ ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνάει τα 2 εκ. ευρώ.

Ο κ. Μανταλόβας έκανε δε γνωστό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει σε μια διαδικασία όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες, χωρίς όμως εισέρχεται σε λεπτομέρειες. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα διατεθούν περισσότεροι πόροι για έργα που προτείνεται από την κοινωνία των πολιτών. «Ο πλούτος των ιδεών, το περιεχόμενο των προτάσεων, καθώς και ο μεγάλος αριθμός αυτών, δικαιώνει απόλυτα την επιλογή μας για αυτή τη καινοτόμο διαδικασία, ενώ μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον ώστε περισσότεροι πόροι να κατευθύνονται για την υλοποίηση προτάσεων που θα προέρχονται απευθείας από την κοινωνία των πολιτών» ανέφερε.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Από σήμερα, ξεκίνησε η αξιολόγηση των προτάσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 20 μέρες.

Η κάθε πρόταση θα βαθμολογείται με ανώτατο βαθμό το 100 ο οποίος θα προκύπτει σύμφωνα με τον βαθμό κάλυψης των ακόλουθων κριτηρίων:

Πληρότητα-Τεκμηρίωση πρότασης: 20 βαθμοί

Τεκμηρίωση προϋπολογισμού: 10 βαθμοί

Εύρος παρέμβασης-Ωφελούμενοι: 10 βαθμοί

Συμμετοχή πολιτών-Συλλογικές διαδικασίες υποβολής της πρότασης: 20 βαθμοί

Καινοτομία-Πρωτοτυπία: 10 βαθμοί

Θετικές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις: 20 βαθμοί

Πρόβλεψη για ΑμεΑ: 10 βαθμοί

Οι προτάσεις θα ελεγχθούν, εντός 20 ημερών, για τη συμβατότητα και επιλεξιμότητα τους, από την «Επιτροπή Αξιολόγησης», της οποίας μέλη είναι υπάλληλοι του Δήμου Ιωαννιτών: Ένας από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, ένας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και ένας από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Έργο της επιτροπής είναι η εξέταση και η αξιολόγηση των προτάσεων και αν είναι σύμφωνες με το δημόσιο συμφέρον, αν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου και αν ενσωματώνονται στο προϋπολογισμό. Η «Επιτροπή Αξιολόγησης» θα αποστείλει στη συνέχεια τεκμηριωμένη εισήγηση στην «Επιτροπή Επιλογής» η οποία αποτελείται από τον δήμαρχο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, δύο δημοτικούς συμβούλους και τρεις πολίτες, τυχαία επιλεγμένους μεταξύ των εγγεγραμμένων στη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back