Την αθλητική δράση «Ας γυμναστούμε στο πάρκο» διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών, η ΜΕΤΑδραση και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Together in Sport» και των δράσεων για την «Eβδομάδα του Πρόσφυγα».
Η δράση θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιουνίου, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, στον Κατσικά Ιωαννίνων (χώρος υπαίθριου αθλητικού γυμναστηρίου, δίπλα από το παλαιό Δημαρχείο) και αφορά παιδιά ηλικίας 7-17 ετών (για τη συμμετοχή κάθε παιδιού, προηγείται η εγγραφή του στη Γραμματεία που θα υπάρχει στην είσοδο και η συναίνεση από τον γονέα - παροχή διαπίστευσης).
Η δραστηριότητα περιλαμβάνει: παρουσίαση της χρήσης των αθλητικών οργάνων του υπαίθριου γυμναστηρίου από προπονητή και χρήση τους από τα παιδιά, σταθμοί αθλοπαιδιών/γυμναστικών παιχνιδιών, με τη συμμετοχή των προπονητών του προγράμματος (παρουσίαση αθλημάτων, γυμναστικά παιχνίδια) και μπουφές-μουσική.