ΕΛΛΑΔΑ

«Γραμμή» για τα ρεπορτάζ Ικαρίας-Λιγνάδη

Εικόνα του άρθρου «Γραμμή» για τα ρεπορτάζ Ικαρίας-Λιγνάδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2021, 21:24
ΕΛΛΑΔΑ

Η προσπάθεια να προστατευτεί προσωπικά ο πρωθυπουργός από όσα συνέβησαν στην Ικαρία, αλλά και να απομονωθεί το περιστατικό της παραίτησης Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο, ελέω καταγγελιών και αποκαλύψεων, αποτυπώνεται σε ένα non paper που κάποιος-α…. τοιχοκόλλησε στην ΕΡΤ.

Το έγγραφο έχει οδηγίες να μην παίζονται πλάνα από το βίντεο από το γεύμα του πρωθυπουργού, αλλά και να «εικονογραφείται» το θέμα της παραίτησης Λιγνάδη με φωτογραφίες όπου είναι μόνος του.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης το ανάρτησε και έκτοτε, η εντολή δεν έχει διαψευσθεί επίσημα ή ανεπίσημα.

Τέτοιου είδους εντολές βρίθουν στα ΜΜΕ, μόνο που συνήθως γίνονται με εμπιστευτικές οδηγίες κατά μόνας ή στις συσκέψεις και όχι με… θυροκόλληση, που επιφέρει τέτοια αποτελέσματα, τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ΕΡΤ, αλλά και τους πολιτικούς προϊσταμένους της, δηλαδή απευθείας τον πρωθυπουργό…

(edit 7.42) Ο διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης διέψευσε ότι υπήρξε λογοκρισία -όντως, στο μεσημεριανό δελτίο έπαιξε ρεπορτάζ με βίντεο- όχι όμως και την ύπαρξη της ανακοίνωσης. Επίσης, ο κ. Ξανθάκης στην ανάρτησή του ανέφερε ότι η «θυροκόλληση» ήρθε μετά το μεσημεριανό δελτίο, στο οποίο έπαιξε το βίντεο.

Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση πήρε επίσημα θέση για το γεγονός 24 ώρες μετά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back