Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΣΗΕΠΗΝ κάνει λόγο για «στοχοποίηση συναδέλφου»

Εικόνα του άρθρου Η ΕΣΗΕΠΗΝ κάνει λόγο για «στοχοποίηση συναδέλφου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2022, 00:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η στοχοποίηση του συναδέλφου Σωτήρη Αργύρη και οι όποιες, πιθανόν, κυοφορούμενες ενέργειες θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ) με τις οποίες θα συζητήσουμε -αναλυτικά και σε πάσα λεπτομέρεια- το ανακύψαν ζήτημα, καθώς εκτιμούμε ότι αφορά εν συνόλω το δημοσιογραφικό χώρο»: Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) που εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων Σωτήρης Αργύρης είχε καταγγείλει ότι δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Ιωαννίνων το ρεπορτάζ του που αφορούσε τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για το θέμα των παρακολουθήσεων. Την ίδια στιγμή, μέρος των δηλώσεων του κ. Παυλόπουλου εντάχθηκαν τόσο στην κεντρική ιστοσελίδα της ΕΡΤ όσο και στο δελτίο ειδήσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε αποστείλει ο δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν εντάχθηκε το ρεπορτάζ του στην περιφερειακή ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι εξηγήσεις που του δόθηκαν, ήταν ότι οι δηλώσεις Παυλόπουλο δεν ήταν τοπικού αλλά πανελληνίου ενδιαφέροντος. Εξηγήσεις που δεν κρίθηκαν επαρκείς από τον δημοσιογράφο ο οποίος δημοσιοποίησε τη διαμαρτυρία του.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ, και μετά τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα σε ειδησεογραφικά μέσα και στα social media, απάντησε ότι οι «δήθεν ‘κομμένες’ δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου όχι μόνο μεταδόθηκαν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ήδη, από τις 16 Αυγούστου, αλλά για προφανείς δημοσιογραφικούς λόγους επελέγη να αναδειχθούν στο κεντρικό ενημερωτικό site της ΕΡΤ ertnews.gr (και όχι στην επιμέρους ιστοσελίδα της ΕΡΤ Ιωαννίνων που υπάγεται στο ertnews), ενώ την ίδια μέρα μεταδόθηκαν και στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο της ΕΡΤ1, στις 21:00». Η ΕΡΤ ζήτησε μάλιστα από τον Σωτήρη Αργύρη να προχωρήσει σε αποκατάσταση της αλήθειας, κατηγορώντας τον ότι «κατήγγειλε με αναιτιολόγητα επιπόλαιο τρόπο την εταιρία στην οποία εργάζεται, διασπείροντας fake news».

Η ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει την έκπληξή της για την ευκολία με την οποία η ΕΡΤ εγκαλεί τον Σωτήρη Αργύρη για ψευδείς ειδήσεις. «Κατά τους συντάκτες της ανακοίνωσης, ο επί δεκαετίες συνάδελφός τους στην ΕΡΤ ξαφνικά -ενώ ήταν έγκυρος και αξιόπιστος- απώλεσε τις αξίες του και εν μία νυκτί μεταβλήθηκε σε ‘παραγωγό’ ψευδών ειδήσεων». Και κλείνει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές «προσπάθειες απαξίωσης συναδέλφων -που επί μακρόν έχουν δώσεις απτά και θετικώς μετρήσιμα δείγματα εγκυρότητας, αξιοπιστίας και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας».

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Μάλλον αφορμή έψαχνε η ΕΡΤ για να βάλει στο στόχαστρο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Η συνολική του στάση και οι σχολιασμοί του σίγουρα ενοχλούν τους κυβερνώντες. Ειδικά σε μια εποχή που τα ΜΜΕ έχουν διακοσμητικό ρόλο..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back