ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γνώρισαν το Νησί και την Παμβώτιδα

Εικόνα του άρθρου Γνώρισαν το Νησί και την Παμβώτιδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 14:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου η περιήγηση στο Νησί με θέμα: «Γνωρίζω το Νησί και τη Λίμνη των Ιωαννίνων».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην περιήγηση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση της εν λόγω δράσης, καθώς από την πρώτη στιγμή η πανεπιστημιακή κοινότητα και η τοπική κοινωνία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία.

Ο αναπληρωτής πρύτανη και πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης, καθηγητής Ανδρέας Φωτόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Μάξιμο και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κώστα Σουέρεφ για την υποστήριξη και συμβολή τους, και εξέφρασε την πρόθεση της Επιτροπής να επεκτείνει τις θεματικές ξεναγήσεις και σε άλλες περιοχές ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία των καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των εκπροσώπων των άλλων φορέων.

Στη συνέχεια, υπό τον συντονισμό του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Γιώργου Σμύρη, περπάτησαν και γνώρισαν το νησί. 

Ο Απόστολος Κατσίκης, ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τις ειδικές γνώσεις που διαθέτει για τη λίμνη, κατέστησε τους επισκέπτες κοινωνούς των σημαντικών περιβαλλοντικών θεμάτων του λιμναίου οικοσυστήματος.

H Πολυξένη Δημητρακοπούλου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ολοκλήρωσε την περιήγηση στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Στρατηγοπούλου ή Ντίλιου και στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και ανέδειξε γνωστές και άγνωστες όψεις των θρησκευτικών μνημείων. 

Επίσης οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν και στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας. Τέλος, ο Χριστόφορος Χαρατσάρης, υποψήφιος διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, ανέλαβε την παρουσίαση των λογοτεχνικών αναπαραστάσεων στο Νησί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back