Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γίνετε αφηγητές της πολιτιστικής κληρονομιάς

Εικόνα του άρθρου Γίνετε αφηγητές  της πολιτιστικής κληρονομιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2018, 14:32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας  προβάλλει την τεχνολογία της αργυροχοΐας  και είναι ένας από τους εννιά εταίρους του έργου PLUGGY. Στις δοκιμές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης PLUGGY θα συμμετέχουν εκτός από το ΠΙΟΠ, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) που είναι ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος για τη δημιουργία του συγγραφικού εργαλείου, το Πανεπιστήμιο της Μάλαγας και το  Imperial College του Λονδίνου. 

Tις δοκιμές στα Γιάννενα θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο και το Πολυτεχνείο του Košice στη Σλοβακία, με απομακρυσμένη πρόσβαση.

Η διαδικασία για κάθε ενδιαφερόμενο είναι απλή: οι υπεύθυνοι της εφαρμογής θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο Μουσείο κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του για να τους ξεναγήσουν στις λειτουργίες της πλατφόρμας PLUGGY και ειδικότερα στην χρήση της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή στις παρατηρήσεις, τις ιδέες και τα σχόλια των χρηστών.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του Μουσείου Αργυροτεχνίας για δοκιμές και αξιολόγηση από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Οι επισκέπτες και επισκέπτριες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν «αφηγητές» σε καθημερινές ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες (έναρξη από την 1η Δεκεμβρίου 2016) και το συνολικό κόστος είναι  2.374.437,50 με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back