ΚΟΣΜΟΣ

​Γιατί οι διαφημίσεις αυτοκινήτων δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες (video)

Εικόνα του άρθρου ​Γιατί οι διαφημίσεις αυτοκινήτων δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2016, 14:39
ΚΟΣΜΟΣ

Μια αυτοκίνητη πλατφόρμα με το όνομα "Blackbird", αλλάζει τα δεδομένα στη διαφήμιση των αυτοκινήτων. Πρόκειται για μία παραμετροποιήσιμη, ηλεκτροκίνητη «βάση αυτοκινήτου», που μπορεί να αποκτήσει την εμφάνιση οποιουδήποτε μοντέλου, με την βοήθεια CGI.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες κινηματογραφικές σκηνές καταδίωξης είναι προϊόν κάποιας ομάδας παραγωγής που χρησιμοποιεί πλατφόρμες, ρεπλίκες και πολλή γραφική επεξεργασία σε υπολογιστή.

To ίδιο γίνεται και στις σύγχρονες διαφημίσεις, που βασίζονται στην εκ των υστέρων επεξεργασία για να διαμορφώσουν διάφορους παράγοντες -όπως π.χ. ένα ολόκληρο αυτοκίνητο! Και αυτό για τον εξής απλό λόγο: «οι μεγαλύτερες δυσκολίες για την αυτοκινητική διαφήμιση είναι η διαθεσιμότητα αυτοκινήτων και οι αναθεωρήσεις των μοντέλων που επακολουθούν», όπως εξηγεί το The Mill στο video.

Το Blackbird δημιουργήθηκε από το βραβευμένο στούντιο The Mill σε συνεργασία με τις εταιρείες JemFX, Performance Filmworks και Keslow. Το The Mill είναι ένα στούντιο που ειδικεύεται στην κορυφαία διαφήμιση, έχοντας πελάτες όπως οι Audi, BMW, Dodge, Honda και Toyota. Γύρισε επίσης και το φιλμάκι «British Villains» της Jaguar.  

Αν και με την πρώτη ματιά, η μαύρη κατασκευή δεν δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή, μπορεί να πάρει την μορφή οποιουδήποτε αυτοκινήτου θέλετε για τις ανάγκες κάποιου διαφημιστικού, ακόμα και αν αυτό δεν… έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Χάρη σε προ-χαρτογραφημένα σημεία, σε 3D laser scanning, σε δυνατότητες χαρτογράφησης 360° HDR και βεβαίως χάρη στο ευφυές engineering των παραπάνω εταιρειών, το Blackbird επιτρέπει σε οποιαδήποτε εταιρεία αυτοκινήτων ή διαφημιστική, να ολοκληρώσει τα γυρίσματα για το επόμενο διαφημιστικό σποτ της, χωρίς μάλιστα να διαθέτει το ίδιο το αυτοκίνητο. 

Χάρη στην αρθρωτή σχεδίαση αλλά και σε ειδικές αναρτήσεις και υδραυλικά συστήματα, το Blackbird μπορεί να πάρει την μορφή οποιοδήποτε αυτοκινήτου, αφού μπορεί να επιμηκυνθεί έως κατά 1,2 μέτρα και να φαρδύνει έως και κατά 25 εκατοστά περίπου. Άραγε αυτό είναι το μέλλον της διαφήμισης αυτοκινήτων;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back